Μετά το Μαυροβούνιο, η Αλβανία θα παραλάβει τουρκικά όπλα με δωρεά

Δημοσιεύθηκε: 29/04/2020 21:55 Τελευταία Ενημέρωση: 29/04/2020 21:55 Από: Tachydromos

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει συμφωνήσει τη μεταβίβαση 30 τυφεκίων MPT-55 και MPT-76 στην Αλβανία με δωρεά.

Το σχετικό πρωτόκολλο υπογράφηκε στις 21 Απριλίου και ανακοινώθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας στα σόσιαλ μίντια. Τα όπλα δίνονται με σκοπό να αξιολογηθούν. Αν η δοκιμή τους αφήσει θετικές εντυπώσεις, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποια παραγγελία.

Η περίπτωση της Αλβανίας δεν είναι η μοναδική. Παρόμοια συμφωνία και δωρεά 15 MPT-55 και 15 MPT-76 προηγήθηκε με το Μαυροβούνιο. Σχετικό πρόγραμμα υπάρχει με το Κόσσοβο και σχέσεις έχουν καλλιεργηθεί με τη Σερβία.

Όσον αφορά το Μαυροβούνιο, η Τουρκία θα προσφέρει αμυντική βοήθεια αξίας €16,1 εκατ. τα επόμενα 5 χρόνια. Από αυτά, τα €15,5 εκατ. θα προέλθουν από τον τουρκικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν την φοίτηση προσωπικού σε στρατιωτικές σχολές στην Τουρκία. Παράλληλα, το Μαυροβούνιο προμηθεύεται στρατιωτικές στολές και ενδιαφέρεται για φορτηγά οχήματα. Για την απόκτηση των οχημάτων, το Μαυροβούνιο θα ενημερώνει την Τουρκία σε ετήσια βάση, ώστε να αποδεσμεύονται κονδύλια προς το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για να παραγγέλνονται από τη βιομηχανία.

Στρατιωτικά οχήματα έχουν δωριθεί στις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσόβου. Τέλος, Τουρκία και Σερβία εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής ανάπτυξης οπλικών συστημάτων.

https://www.ptisidiastima.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon