Σύλληψη Ισλαμιστή τρομοκράτη στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 30/04/2020 11:23 Τελευταία Ενημέρωση: 01/05/2020 14:36 Από: Tachydromos

Ένας υπήκοο Τατζικιστάν συνέλαβε χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αστυνομίας της Αλβανίας για λογαριασμό των Γερμανικών διωκτικών αρχών. Η επιχείρηση έγινε με μεγάλη μυστικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τίρανα όπου ο Ισλαμιστής διέμενε σε νοικιασμένο διαμέρισμα.

Σήμερα οι αστυνομικές υπηρεσίες έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση και το άτομο που συνελήφθη και πρόκειται να εκδοθεί.

Πρόκειται για τον 24-χρόνο Κομράν Ζουκχούρωφ (Komran Zukhurov), ο οποίος είχε εισέλθει στην Αλβανία απ’ το Αεροδρόμιο του Ρίνας από περασμένο Φλεβάρη.

Ωστόσο στις 15 Απρίλη στη Γερμανία εξαρθρώθηκε οργάνωση προσκείμενη στο ISIS, που προγραμμάτιζε τρομοκρατικό κτύπημα.

Μέλος της Οργάνωσης αυτής ομολόγησε στις ανακρίσεις ότι είχαν λάβει εντολή έναντι 40.000 Δολαρίων να οργανώσουν τρομοκρατική ενέργεια στα Τίρανα με πολύ πιθανό το σενάριο εκτέλεση κάποιου προσώπου.

Στις 21 Απρίλη οι Γερμανικές εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα διεθνούς σύλληψης για τον Ζουκχούρωφ με βάση του οποίου κινήθηκαν οι αλβανικές αρχές. Ο συγκεκριμένος θεωρείται επικίνδυνος Ισλαμιστής τρομοκράτης και ενεργό μέλος του Κόμματος για την Ισλαμική Αναγέννηση του Τατζικιστάν με ακραίο πολιτικό πρόγραμμα και που έχει κριθεί από πολλές δυτικές κυβερνήσεις ως τρομοκρατική οργάνωση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon