Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη: Οδυσσέας Σέλιος

Δημοσιεύθηκε: 30/05/2020 18:08 Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2020 21:05 Από: Tachydromos

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η 3η έκθεση της σειράς εκθέσεων σύγχρονης υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με 15 ζωγράφους που επικεντρώνονται σε αυτό το είδος τέχνης. Η έκθεση έχει τίτλο "Χρώμα σε Νερό ΙΙΙ: Θάλασσα και Πόλη" και θέμα της είναι η αποτύπωση θαλασσινού τοπίου, αστικής τοπιογραφίας, ή/και την σχέση / αντίθεση πόλης και θάλασσας. Στόχος του διαρκούς project του Εικαστικού Επιμελητή, με διακριτικό τίτλο "Χρώμα σε Νερό" είναι να προβάλλει τη νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών που αξιοποιεί και έχει ανανεώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την ακουαρέλα.

Οι ακριβείς ώρες και η διαδικασία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, συμφώνως και με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και ο ζωγράφος Οδυσσέας Σέλιος, ο οποίος γεννήθηκε στη Δερβιτσάνη το 1970. Το διάστημα 1984 έως το 1988 σπούδασε ζωγραφική στο καλλιτεχνικό Λύκειο Αργυροκάστρου. Το 1994 αποφοίτησε από την Ανώτατη Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, στο τμήμα ζωγραφικής. Έχει πραγματοποίηση 5 ατομικές εκθέσεις, Πολιτιστικό κέντρο Δερβιτσάνης (1988), Δημοτική Πινακοθήκη Αργυροκάστρου (1989), Γαλλικό Ινστιτούτο Ιωαννίνων (1995), Γκαλερί Τεχνοχώρος Ιωαννίνων (2014), Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή (2018). Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αλβανία, Κύπρο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα από το 1990 ως ζωγράφος και καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εικόνες οικίες και γνώριμες της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, τοπία που έχω περπατήσει, βιώσει και αγαπήσει, είναι τα θέματα στα οποία θέλω να δώσωτην προσωπική μου αισιόδοξη και δυναμική πινέλα. Η ρευστότητα και διαφάνεια πουμου προσφέρει το υλικό της ακουαρέλας, μου επιτρέπει να αιχμαλωτίσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου για αυτά. Το συναίσθημα που μου προκαλεί το κάθε θέμα «με την πρώτη θέαση» είναι που με παρακινεί σε ένα έργο, τόσο θεματικά όσο και χρωματικά.Αυτό που θέλω είναι να προκαλέσω τον θεατή να ξαναδεί ένα γνωστό τοπίο, ένα στενό δρομάκι η και ένα πρόσωπο, εντελώς διαφορετικά μέσω του δικού μου «ανοιχτού παραθύρου» στη φύση. Οι εναλλαγές του φωτός και του χρώματος, με φόρμες άλλοτε παραστατικές και άλλοτε αφηρημένες, με αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους, με κρατούν πάντα σε εγρήγορση.

Για περισσότερα έργα δες ΕΔΩ.

http://www.artsantiquesccr.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon