Ο Ράμα ενοχλημένος απ’ τις αποκαλύψεις για την Τουρκική ανάμειξη στην ΑΟΖ στο Ιόνιο Πέλαγος

Δημοσιεύθηκε: 18/06/2020 16:03 Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2020 11:27 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα ρωτήθηκε σήμερα σχετικά με τις αποκαλύψεις του εν αποστρατεία Τούρκου Ναυάρχου Γιαϊζί περί αναμείξεως των Τουρκικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών στην υπόθεση των συμφωνιών μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για την οριστικοποίηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο.

Η απάντηση του ενέχει στοιχεία ειρωνείας ενώ αποφεύγει την ουσία της υπόθεσης πράγμα που δείχνει κάποιες φοβίες για περεταίρω αποκαλύψεις.

Προκειμένου η σιβυλλική του δήλωση προς απάντηση του ενδιαφέροντος του δημοσιογράφου κατανοηθεί να αναφερθεί ότι ο κ. Ράμα αποκαλεί κάδους ή καζάνια τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας ειδικά όσες φορές αποκαλύπτουν διάφορες πτυχές κακοδιαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων στη χώρα.

Η δήλωση του αλβανού Πρωθυπουργού έχει ως εξής: “Εάν δεν λαθεύομαι, η λέξη καζάνι έρχεται απ’ την τουρκική. Ναι, απ’ την τουρκική! Έτσι λοιπόν που το καζάνι δεν είναι αποκλειστικώς αλβανικό. Καζάνια (κάδους) δεν έχει μόνο στην Αλβανία, αλλά και στην Τουρκία. Καζάνια (κάδους) έχει και στην Ελλάδα. Σε ένα καζάνι (κάδο) στην Ελλάδα έγινε λόγος για μια μυστική συμφωνία ώστε να δωριθεί στην Τουρκία το Πασαλιμάνι με στόχο ώστε να επιχειρήσουμε εισβολή τη νύχτα την ώρα που η Ελλάδα ήταν στον ύπνο. Υπήρξε και ένα καζάνι στην Αγγλία που έγραψε ότι στην Αλβανία καταναλώνεται κρέας αρκούδας. Το είδατε; Οι αρκούδες δεν είναι για πώληση, αλλά τις έχουμε σε διαδικασία διαλόγου. Σύμφωνοι;! Ευχαριστώ», - κατέληξε ο Ράμα.

Για άλλη μια φορά δυσερμήνευτος ο Πρωθυπουργός Ράμα χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει ότι η προσφυγή του Κόμματος του ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε στο Συνταγματικό Δικαστήριο υπήρξε ένα εφεύρημα για να εξυπηρετηθεί η Τουρκική στόχευση για ακύρωση της διακρατικής συμφωνίας.

Ο Τούρκος Νάυαρχος πάντως έγραψε σε τούρκικο ιστολόγιο ότι είχε σταλεί απόρρητη έκθεση στα Τίρανα με οδηγίες χειρισμού της υπόθεσης.

Στην Αλβανία τα υπό του τούρκου στρατιωτικού δηλωθέντα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και απασχολεί ιδιαίτερα τα αλβανικά ΜΜΕ και την πολιτική ανάλυση της δύο τελευταίες μέρες.

Παρόλα αυτά δεδομένου ότι η «Τέμα» εφημερίδα που εν πολλοίς διεκπεραιώνει υποχρεώσεις κυβερνητικής προπαγάνδας δημοσιεύσει σήμερα ανάλυση αλβανού «ειδικού» επί του Δικαίου Θαλάσσης αναμασώντας τα ήδη γνωστά περί περιορισμένης επήρειας των Διαποντίων Νήσων (Οθωνοί) επί της ΑΟΖ φαίνεται ότι οι προσπάθειες των τουρκικών υπηρεσιών ώστε να παρεμποδιστεί η πρόοδος στην επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας θα συνεχιστούν.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon