Κι όμως δεν είναι γραφικότητα, είναι ανθελληνισμός

Δημοσιεύθηκε: 19/06/2020 11:25 Τελευταία Ενημέρωση: 22/06/2020 13:47 Από: Tachydromos

Το Ψήφισμα των «Τέκνων της Λιαπουριάς» με τις αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Μπορεί το συνονθύλευμα που επιδίωξε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο να δείχνει γραφικό. Τούτο και ως προς τη σύνθεση του, όπου κυρίως είναι πρόσωπα με ποινικά προηγούμενα και απελάσεις απ’ την Ελλάδα, την ένδυση και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν να δείχνουν αρκετά γραφικοί. Ειδικά με τα τεραστίων διαστάσεων κόκκινα λάβαρα και τις αμερικανικές σημαίες επίσης μεγαλύτερες και απ’ τον επισήμων αρχών των ΗΠΑ, άλλο τόσο με το συνωστισμό να αρθρώσουν λόγους μόλις που βλέπουν κάμερα και δημοσιογραφικό μικρόφωνο, εν τούτοις όμως η υπόθεση αξίζει την δικής προσοχή.

Τούτο δεδομένου ότι ο στόχος είναι κάτι διαφορετικό από τα έως σήμερα ισχύοντα στο μέτωπο του αλβανικού περιθωριακού εθνικισμού και ανθελληνισμού. Συγκεκριμένα ενδιαφερόμενο κέντρο που μεθοδεύει τις κινήσεις αυτές θέλει να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη την ύπαρξη κλίματος κατά της Ελλάδας στις εγγύς μ’ αυτή περιοχές και δη σε περιοχές με έντονη και ιστορική παρουσία του γηγενούς ελληνισμού.

Μια ανάγνωση μάλιστα του ψηφίσματος που η Οργάνωση «Τέκνα της Λιαπουριάς» που δείχνει να είναι ο πολιορκητικός κριός του συνονθυλεύματος, που τον απευθύνει προς τις αλβανικές αρχές είναι επιβεβαίωση των άνωθεν αναφερθέντων. Οι ομάδες αυτές από νότιους και κυρίως βόρειους κοσοβάρους αλβανούς δείχνουν όχι απλά ότι είναι προκατηλειμένοι έναντι του Ελληνισμού, και ως εκ τούτου γίνονται εύκολα θύματα και εργαλεία άλλων στοχεύσεων. Με τη συμπεριφορά και το ψήφισμα, κυρίως όμως με τη συνδρομή συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας δικτύωσης στο ιντερνέτ δημιουργούν μια ομιχλώδη κατάσταση ότι δήθεν η Ελλάδα δεν είναι θεμιτή στο Νότο της σημερινής αλβανικής επικράτειας.

Το ψήφισμα τους παρόλο που γραμματικά είναι εξ ίσου με τη συνολική εικόνα γραφικό, έχει όμως όλο το γνωστό διαχρονικό δηλητήριο. Με κορυφαία σημεία την απαίτηση για απομάκρυνση των Κοιμητηρίων των Ελλήνων Στρατιωτικών Πεσόντων στο Μέτωπο του 1940-41 αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Για άλλη μια φορά οι κύκλοι του εθνικισμού και του ισλαμικού ολοκληρωτισμού επανέρχονται στην επιθετικότητα κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και φτάνουν στην άρρωστη φαντασίωση ότι με ύπουλους και κρυφούς τρόπους εκείνος παρεμβάλλεται κι ελέγχει των εσωτερικό πολιτικό βίο και κόσμο της Αλβανίας. Στα σχόλια μάλιστα φτάνουν του σημείου να κατηγορούν ότι και η Αστυνομία Αργυροκάστρου παρενέβη στη διαδήλωση του με παρότρυνση του Γιανουλάτου!!!

Σε προηγούμενα σημεία επίσης έχουν αναφορές σε ζητήματα όπως η απογραφή πληθυσμού με βάση της ελεύθερη δήλωση αυτοπροσδιορισμού για τα μέλη της ΕΕΜ πράγμα το οποίο αξιώνει πλέον να πράξει η Αλβανία και το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικά. Επίσης αποκαλυπτικό για τα κέντρα που βρίσκονται πίσω απ’ τους επίδοξους σωτήρες του αλβανικού έθνους είναι το σημείο της αξίωσης τους για διενέργεια δημοψηφίσματος σε ότι αφορά την κυοφορούμενη συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας για την ΑΟΖ!

Το κείμενο λοιπόν δείχνει το στόχο κι ενώ αυτοί που το προβάλουν δεν αξίζουν σχολιασμού, αυτό καθ εαυτώ το Ψήφισμα θέλει ανάγνωση. Εξ ου και σε μετάφραση το δημοσιεύουμε. Τα σημεία προφανώς έχουν επιλεγεί από όσους σκηνοθετούν την όλη ένταση στις πατρογονικές εστίες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Το ότι βάζουν στην αρχή την απαίτηση για την απέλαση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο είναι απλά αποπροσανατολισμός και ο συντάκτης του κειμένου είχε υπόψη του προσωπικά πάθη των μελών της διαδήλωσης με παραβατική συμπεριφορά έναντι των ελληνικών αρχών. Δεν αποκλείεται όμως και να ξεσπούν για το γεγονός ότι η παρουσία προ μηνών του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Δερβιτσάνη υποχρέωσε τις αστυνομικές αρχές να ελέγξουν την προσπάθεια των «Τέκνων της Λιαπουριάς» με αφορμή την προτομή του Β. Σαχίνη να εισβάλουν στο χωριό και συγκρουστούν με τους κατοίκους του, πράγμα το οποίο θα είχε όντως τραγικές συνέπειες. Αλίμονο όμως εάν ο Γενικός Πρόξενος δεν ήταν εκεί και δεν έστω με την παρουσία του δεν συνέβαλε στην ομαλότητα!

Το κείμενο του «Αίτημα απευθυνόμενο στο Αλβανικό Κράτος» των «Τέκνων της Λιαπουριάς» έχει ως εξής:

«1.Την ανακοίνωση ως ανεπιθύμητου προσώπου του Έλληνα προξένου του Αργυροκάστρου και την απέλαση του απ’ το αλβανικό έδαφος.

Ο λόγος

Επιβάλετε για την αλλαγή της ταυτότητας των αλβανικών υπηκόων ώστε να συνεχίζουν να ανανεώνουν την άδεια διαμονής στην Ελλάδα

2.Ουδέτερη ανάκριση όλων των προσώπων του Ελληνικού προξενείου Αργυροκάστρου ως συνεργοί του πρόξενου για την απεθνικοποίηση των αλβανών

3.Όχι αυτοπρόσωπη δήλωση της εθνικότητας χωρίς και τη βεβαίωση καταγωγής. Η υπηκοότητα επιλέγεται όχι η Εθνικότητα.

4.Πλήρη αμοιβαιότητα σε κάθε πεδίο με την Ελλάδα.

5.Κάθε συμφωνία για θαλάσσια και χερσαία συνοριογραμμή να γίνει με δημοψήφισμα

6.Να εξεταστεί ο νόμος πολέμου και να ενεργηθεί κατ αμοιβαιότητα

7.Η αφαίρεση της υπηκοότητας και η ανακήρυξη ως ανεπιθύμητο πρόσωπο του Αναστασίου Γιανουλάτου.

Ο λόγος

Έχει μετατρέψει τις ορθόδοξες αλβανικές εκκλησίες σε εκκλησίες μιας άλλης φύσης και έχει παρέμβει με κρυφούς τρόπους στις εσωτερικές υποθέσεις του Αλβανικού κράτους.

8.Η απομάκρυνση όλων των ελληνικών μνημείων στο έδαφος της Αλβανίας (τάφοι ελλήνων στρατιωτών, προτομές, αναμνηστικές στήλες) ατόμων τα οποία δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της Αλβανίας».

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε καμιά εβδομάδα θα το ξανακούσουμε το κείμενο σε δεύτερη ανάγνωση κατά τις συνάξεις άλλης μερίδας του εθνικισμού στους Αγ. Σαράντα!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon