Τουρκική προπαγάνδα με το Τσάμικο- η Yeni Akit

Δημοσιεύθηκε: 27/06/2020 19:51 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2020 13:27 Από: Tachydromos

Στοιχειωμένη από το συγγενικό της γενοκτονικό ιστορικό υπόβαθρο και προφανώς ενοχλημένη ότι με τις αναγνωρίσεις διεθνώς των εθνοκαθαρίσεων που διέπραξε τον περασμένο αιώνα εις βάρος Ελλήνων και Αρμενίων που την καθιστούν παράδειγμα προς αποφυγή, η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδωθεί σε φθηνό προπαγανδιστικό παιχνίδι περί του Τσάμικου.

Συντηρεί δίκτυο οργανώσεων και χρηματοδοτεί εκδηλώσεις και εκδόσεις αναμασώντας ασύστολα ιστορία " ελληνικής γενοκτονίας" εις βάρος των Μουσουλμάνων Αλβανών...

Σήμερα συγκεκριμένα και για πολλοστή φορά με την υπογραφή του Ayhan Demir στην Αkitt Yeni (Νέο Συμβόλαιο) δημοσιεύεται άρθρο συμπόνοιας αδελφικής για τα " θύματα" Τσάμιδες. Το φύλλο είναι προσκήμενο στο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο υπογράφων διατείνεται ότι είναι αναλυτής Βαλκανικών θεμάτων.

Στα φύλλα της Ακίτ αυτές τις μέρες υπήρξαν κι άλλα αφιερώματα στο Τσάμικο και εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό. Πλην όμως η προπαγάνδα και το δίκτυο των Τουρκουσάμηδων φρόντισε σε σύντομο διάστημα να μεταφραστεί και κυκλοφορήσεις το άρθρο του Ντεμίρ σε πληθώρα ιστότοπων στην Αλβανική.

Εξ άλλου σήμερα κορυφόνονται οι δράσεις των συλλογικοτήτων κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Προφανώς στο σημείωμα του Ακίτ δεν υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία δεν δύναται να προσφέρει η ιστορική πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως αριθμοί...όπως ότι κάηκαν 84 657 οκάδες λάδι ελιάς!!!

Κυρίως όμως το κείμενο περιέχει λέξεις κτυπητές όπως οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τους μουσουλμάνους, οι αλβανοί φιλεύσπλαχνοι και φιλειρηνικοί διότι αλλιώς αν ήθελαν πόδι έλληνα δεν θα υπήρχε στη γης κ.α.

Ισλαμικός φασισμός που όμως στην Αλβανία, στο Κόσοβο και το Τέτοβο αναπαράγεται χωρίς αιδός και συναίσθηση για τις συνέπειες.

Άλλο να το εντοπίσει κανείς σε ακραία περιθωριποιημένα ιστολόγια του εθνικισμού και άλλο υπό πυχαίους τίτλους στο dosja.al ή το gazetatema.com.

Διότι η ιστορία δεν σταματάει σε μια μέρα μόνο και ούτε οι εξελίξεις προσδιορίζονται απ τη Yeni Akit.

Εκτός και εάν τα νέα συμβόλαια έφεραν νέα εμβάσματα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon