Άλλη δίωξη στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων

Δημοσιεύθηκε: 30/06/2020 11:51 Τελευταία Ενημέρωση: 30/06/2020 14:36 Από: Tachydromos

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς καινούργια δίωξη εις βάρος δημοσίου προσώπου μέλος της ΕΕΜ, που σκαρώνεται αυτή τη φορά με υπαιτιότητα του Ανωτάτου Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα με βάση πόρισμα για τον έλεγχο των οικονομικών και της χρηστής διαχείρισης στο Δήμο Φοινικιού, ο συγκεκριμένος κρατικός φορέας παραπέμπει στην Ειδική Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, τον πρώην Δήμαρχο της περιοχής Λεωνίδα Χρήστου. Μαζί ακόμη δύο συνεργάτες του διευθυντές αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου για τις δημοπρατήσεις έργων και προμηθειών.

Η περίπτωση έχει πολλά κοινά με την προ ετών δίωξη και εν τέλει προφυλάκιση και καταδίκη του πρώην Υπουργού Εργασίας, ομογενούς στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρο Ξέρα.

Και στις δύο περιπτώσεις προκαλεί το γεγονός ότι έναντι του επιχειρήματος και της νομικής τεκμηρίωσης των κατηγοριών, προέχει η πολιτική σκοπιμότητα. Στην περίπτωση του Ξέρα η διάδοχη κυβέρνηση Ράμα έπρεπε να έχει μια περίπτωση να την κουνάει για τη διαφθορά των κυβερνήσεων Μπερίσα.

Στην περίπτωση του Χρήστου επίσης υπάρχει επιτακτική ανάγκη καθότι ο διεθνής παράγοντας και ειδικά η ΕΕ πιέζει να υπάρξουν ποινικές διώξεις και καταδίκες ανθρώπων που αναμείχθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς με το δημόσιο χρήμα και έργα. Επί το πλείστον δε ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη η απόδοση του τομέα αυτού της Ειδικής Εισαγγελίας που εγκαινιάστηκε με τη μέριμνα των υπηρεσιών συνδρομής για τη νέα δικαιοσύνη στην Αλβανία, ΕΕ και ΗΠΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι κρατικοί φορείς, προφανώς επηρεασμένοι απ’ τον ανθελληνικό φανατισμό βρήκαν να παραπέμψουν δύο έλληνες – δημόσιους λειτουργούς.

Χωρίς να προδικάζουμε την έκβαση της υπόθεσης του Λεωνίδα Χρήστου σημειώνουμε το γεγονός ότι προφανώς δεν είναι η πιο παραδειγματική περίπτωση δεδομένου του μικρού μεγέθους του συγκεκριμένου Δήμου. Βέβαια η ιδιότητα του όντως έλληνας και μέλος της ΕΕΜ δεν αποτελεί ασυλία στην περίπτωση ποινικών ευθυνών. Αποτελεί όμως αφορμή καλή ώστε στην ανακοίνωση του αρμοδίου Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου σε διάφορους ιστότοπους που αναρτήθηκε «ως είδηση βαρύνουσας σημασίας» να ακολουθήσει η πλημμυρίδα των ανθελληνικών σχολιασμών.

Για το ρεπορτάζ να αναφερθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος και δύο συνεργάτες του παραπέμπονται στην Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς για παράβαση της νομοθεσίας περί διοργάνωσης των ανοιχτών διαγωνισμών και την πρόκληση από παράβαση των αρμοδιοτήτων ζημιάς στα δημόσια έσοδα. Αυτά κατά τη διετία 2017-2019. Επί το πλείστον δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας του κράτους που δεν δύναται να συνδράμει τους δήμους, ειδικά σε περιοχές της υπαίθρου όπως εν προκειμένω, ο θόρυβος γύρω απ’ την υπόθεση αποτελεί καλή ευκαιρία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon