«7 χρόνια διαφθοράς κόστισαν στους Αλβανούς 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ»

Δημοσιεύθηκε: 01/07/2020 15:33 Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2020 15:33 Από: Tachydromos

«Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) μας λέει, ότι η διαφθορά στην Αλβανία φθάνει στα 880 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που μεταφράζεται πως σε επτά χρόνια διακυβέρνησης Έντι Ράμα, η διαφθορά κόστισε στους Αλβανούς 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η Γιορίντα Ταμπάκου, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Ταμπάκου αναφέρεται σε δεδομένα από την «Transparency International», το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλα δεδομένα, τα οποία σύμφωνα με την ίδια δείχνουν ότι η Αλβανία δεν είναι φτωχή, αλλά έχει κλαπεί. Μεταξύ άλλων, λέει ότι ο Ramavirus (ο «ιός του Ράμα») είναι η κύρια ευθύνη που εμποδίζει την ανάπτυξη της τοπικής και ξένης επιχειρηματικότητας στη χώρα.

«Τα 7 χρόνια διαφθοράς του Έντι Ράμα έχουν κοστίσει στους Αλβανούς 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ - αυτή τη φορά η επιβεβαίωση προέρχεται από την υπηρεσία του Ανώτατου Ελέγχου του Κράτους- KLSH», τόνισε η Ταμπάκου.

Έχουν κλαπεί 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την οικονομία, τις υποδομές, τις δημόσιες επενδύσεις, προς όφελος των πολιτών.

Υπάρχουν δισεκατομμύρια που προέρχονται από τους φόρους των πολιτών, από τις τσέπες τους, από τον ιδρώτα στο μέτωπό τους και που έχουν περάσει στους προσωπικούς λογαριασμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων και των ολιγαρχών, μέσω της διαφθοράς.

Δεν είμαστε φτωχή χώρα!

«Δεν είμαστε φτωχοί, μας κλέβουν, μας καταστρέφουν με την διαφθορά, που σκοτώνει καθημερινά την οικονομία μας και την οικονομία κάθε οικογένειας.

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μας λέει ότι η διαφθορά είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν στην Αλβανία.

Κάθε εύρημα του Ευρωβαρόμετρου αναφέρεται σε εκτεταμένη διαφθορά στην Αλβανία, στα τελωνεία, στους φόρους, στην υγεία, στα στεγαστικά δάνεια, παντού υπάρχει μόνο εκβιασμός του πολίτη σύμφωνα με το μοντέλο που δημιούργησε ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Ο RAMA- ιός είναι η κύρια ευθύνη που εμποδίζει την ανάπτυξη της εγχώριας και ξένης επιχειρηματικότητας. Η διαφθορά που δημιουργήθηκε στο σύστημα και η διαβίωση μέσω προσφορών και παραχωρήσεων (ακόμη και για να βρει δουλειά) κλείνει τις επιχειρήσεις μαζικά, αυξάνει τρομερά την ανεργία, απομακρύνει τους νέους και κρατεί όμηρο την Αλβανία, ανέφερε η Ταμπάκου, σύμφωνα με την αλβανική Shqiptarja.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon