Ανθελληνικού μεσαίωνα συνέχεια

Δημοσιεύθηκε: 16/07/2020 16:24 Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2020 13:29 Από: Tachydromos
  • ο γλωσσικός ρατσισμός της Υφυπουργού
  • ο πολύς Μαρίν Μέμα επισκέπτεται την «αλβανική» Κόνιτσα
  • συχνή προβολή ανθελληνικής ταινίας και προσβλητικής για τον Ορθόδοξο κλήρο απ’ τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα του Αργυροκάστρου

Σε χθεσινή συνέντευξη της η Υφυπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας κα. Ορνέλα Τσούτσι, προέβηκε σε μια ακόμη κακοτοπιά στις οποίες η διοίκηση του κ. Ράμα μας έχει συνηθίσει δυστυχώς. Ρωτήθηκε από ένα προκατειλημμένο δημοσιογράφο τι θα πρέπει να κάνουν οι επισκέπτες του Νότου της Αλβανίας (ιστορικές περιοχές του Β/Ηπειρωτικού Ελληνισμού), όταν στα εμπορικά μαγαζιά ή σε εστιατόρια, καφετέριες κ.α. τους μιλούν ελληνικά.

Προκλητική ερώτηση αλλά ωστόσο χρήσιμη για να αποκαλυφθεί ο οχετός που χαρακτηρίζει την ανώτερη διοίκηση της αλβανικής κυβέρνησης και ο βαθύς ανθελληνικός μεσαίωνας. Η Υφυπουργός λοιπόν απάντησε ότι να επιμείνουν στην αλβανική και να μποϊκοτάρουν τα κέντρα που τους μιλούν στην Ελληνική!!!

«Εάν η υπηρεσία δεν σου προσφέρεται στην αλβανική, αρνήσου να πάρεις την υπηρεσία», είπε η κα. Τσούτσι.

Αργυροκαστρίτισα γαρ, θα έπρεπε να γνωρίζει το δίγλωσσο χαρακτήρα της περιοχής, το αναφαίρετο δικαίωμα στη χρήση της γλώσσας από τους γηγενείς Έλληνες, μέλη της ΕΕΜ. Ως Υφυπουργός Τουρισμού επί το πλείστον θα πρέπει να ξέρει ότι στοιχεία τέτοια γλωσσικού και πολιτιστικού πλουραλισμού καθιστούν τις περιοχές ιδιαίτερα ελκυστικές για τους ξένους επισκέπτες. Ως εξοικειωμένη με τα Ευρωπαϊκά διασυνοριακά προγράμματα που έχει υπηρετήσει το παρελθόν επίσης γνωρίζει πόση σημασία δίνεται στην Ευρώπη στην προστασία των γλωσσών των μειονοτήτων και στην παράλληλη χρήση τους, ειδικά σε περιοχές της γειτνίασης.

Τα υπόλοιπα στη συνέχεια διότι δεν αποκλείεται να είναι σχεδιαζόμενη από τον κ. Ράμα και το ΣΚ να κατέλθει ως υποψήφια στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Το Σάββατο, το γνωστό πλέον Τop Chanel και ο μη εξαιρετέος Μαρίν Μέμα, στην ωριαία εκπομπή του «Αλβανικά Ίχνη» (Gjurme Shqiptare), την τιμητική είχε η Κόνιτσα, η ακριτική μας κωμόπολη. Έψαχνε και δεν εύρισκε τα ίχνη του αλβανισμού που χαρακτήριζε κατά τον παραγωγό τα αλβανικά ίχνη. Τα είχε εξαφανίσει ο ελληνικός σωβινισμός!!! Προφανώς ο άνθρωπος έχει μια τεράστια σύγχυση που αποτελεί το στίγμα της πλατφόρμας επεκτατισμού των νεόκοπων αλβανών εθνικιστών ιστοριογράφων. Συγχέουν τα ισχύοντα της Οθωμανικής κατοχής με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στο χώρο της Βαλκανικής χάριν των αγώνων των λαών που διψούν να είναι ελεύθεροι. Για εκείνον και τόσους άλλους ελευθερία είναι ο Τουρκικός ζυγός. Έτσι ο Μέμα και η παρέα του γίνονται όχι απλά νοσταλγοί αλλά παράγοντες του Νεοθωμανισμού του Ερντογάν και του καθεστώτος του. Εάν στην Κόνιτσα υπήρχε κάποιο τέμενος ή οικογένειες μουσουλμάνων γαιοκτημόνων και τσιφλικάδων αυτό έγκειται στα Οθωμανικά προνόμια και όχι στον χαρακτήρα των κατοίκων της περιοχής και την ιστορία της.

Ο Μέμα όμως έχει δίκιο καθώς τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας και Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας γράφουν επίσημα και στα Τίρανα και στην Πρίστινα ότι με την υποχώρηση των Οθωμανών Τούρκων στους Βαλκανικούς Πολέμους, η Ήπειρος και το Κόσοβο κατακτήθηκαν από τους Έλληνες και τους Σέρβους αντίστοιχα. Έως τότε ήταν ελεύθερα!!!

Στον τοπικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό του Αργυροκάστρου -TVGJ, παράρτημα του της κρατικής Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης- TVSH σαν να μην έχουν τι άλλη ταινία να προβάλουν συνέχεια αναμεταδίδουν μια σκοταδιστική ανθελληνική παραγωγή των τελευταίων ετών που έχει γίνει με αποκλειστικό στόχο την προσβολή του Ορθόδοξου Κλήρου και του Ελληνισμού. Ο λόγος για την «Μπαλκάν Παζάρ», κοινή παραγωγή αλβανών σκηνοθετών και ηθοποιών με Ιταλούς, με πολύ περίεργη χρηματοδότηση, με σενάριο του Ε. Μπουντίνα, η οποία κυριολεκτικά χλευάζει το ανθρωπιστικό ζήτημα των Πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών του 1940-41, τους Ορθόδοξους ιερείς και την Ελλάδα εν γένει. Στην πρώτη της παρουσίαση προ ετών υπήρξε σκληρή δήλωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας καθώς και της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Παρόλα αυτά όμως και με άγνωστα τα κίνητρα και το σκοπό η διεύθυνση του τοπικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού την κρατάει συνέχεια στο πρόγραμμα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon