Dua Lipa: Τι απαντά για το χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Δημοσιεύθηκε: 22/07/2020 13:35 Τελευταία Ενημέρωση: 22/07/2020 13:35 Από: Tachydromos

«Όλοι αξίζουμε να είμαστε υπερήφανοι για την εθνικότητά μας», δηλώνει η Dua Lipa.

Η Dua Lipa λύνει τη σιωπή της και δίνει εξηγήσεις για την αμφιλεγόμενη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η 24χρονη τραγουδίστρια δημοσίευσε την Κυριακή ένα χάρτη που φαίνεται να απεικονίζει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και δείχνει ως αλβανικά εδάφη το Κόσοβο, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και μέρος της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας.

Η Dua Lipa συνόδευσε την ανάρτησή της με ένα σχόλιο που υποστήριζε ότι Κοσοβάροι Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες ανθρώπων και δεν κατάγονται «από μετανάστες ή αποίκους».

Να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια της pop γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς Αλβανικής καταγωγής, όμως πέρασε μέρος της εφηβείας της στο Κόσοβο.

Αφού η ανάρτησή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δίχασε το διαδίκτυο, η Dua Lipa προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση.

«Η προηγούμενη δημοσίευσή μου δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος», έγραψε η pop star.

«Με στεναχωρεί και με θυμώνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνοτικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς», υπογράμμισε.

«Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κόσοβο, η ροή μου (στα κοινωνικά δίκτυα) τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι τόσο ευχάριστο όσο το φαγητό ή τη μουσική και αντιμετωπίζω αγριεμένη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου», εξήγησε.

«Όλοι αξίζουμε να είμαστε υπερήφανοι για την εθνικότητά μας και από πού είμαστε», συνέχισε η Dua Lipa.

«Θέλω απλώς να εκπροσωπείται η χώρα μου σε ένα χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητρική μου χώρα. Ενθαρρύνω τους πάντες να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμό σε όλους», κατέληξε.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

www.hit-channel.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon