Την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας έλαβε ο Κώδικας Διαχείρισης του αγωγού TAP

Δημοσιεύθηκε: 23/07/2020 09:30 Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2020 09:30 Από: Tachydromos

Εγκρίθηκε ο Κώδικας Διαχείρισης του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP) σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Ρυθμιστικών αρχών Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση της ΡΑΕ που αναρτήθηκε στη πλατφόρμα της ΡΑΕ.

Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο του Κώδικα εξετάστηκε με βάση και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για να λάβει την τελική του μορφή "Approval of "TAP Network Code", λαμβάνοντας την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Tο σχέδιο του Κώδικα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Εταιρεία από τις 7 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, η οποία παρατάθηκε έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018. Ανακοίνωση για τη δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες των τριών Ρυθμιστών, για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών.

Ελήφθησαν σχόλια από εννέα συμμετέχοντες, έξι εταιρείες που συμμετέχουν στην αγορά φυσικού αερίου, δύο ενώσεις βιομηχανιών, καθώς και το Energy Community Secretariat.

Τα πρωτογενή σχόλια, όπως και η απάντηση της TAP AG σε αυτά, κοινοποιήθηκαν στις Ρυθμιστικές Αρχές, μη εμπιστευτική δε έκδοση αναφοράς επί των σχολίων της δημόσιας διαβούλευσης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας

Όπως είναι γνωστό στην ΤΑΡ AG έχει δοθεί εξαίρεση για 25 έτη από την έναρξη εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, σε ό,τι αφορά την υποχρέωση ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, την πρόσβαση τρίτων (για την αρχική δυναμικότητα του αγωγού TAP ύψους 10 δις m3 /έτος και μόνο για την κατεύθυνση φυσικής ροής), την ρύθμιση τιμολογίων στο σύνολο της δυναμικότητας του αγωγού.

/energypress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon