Το ποιόν του «βουλευτή» Κώστα Παππά

Δημοσιεύθηκε: 27/07/2020 15:20 Τελευταία Ενημέρωση: 29/07/2020 10:24 Από: Tachydromos

Με τις παραιτήσεις των βουλευτών της θεσμικής αντιπολίτευσης απ’ τα αξιώματα τους πέρυσι τον Φλεβάρη, στη Βουλή εισήλθαν πρόσωπα που ακολουθούσαν στους εκλογικούς συνδυασμούς.

Μεταξύ αυτών και ο εκ Σωπικής των Αγίων Σαράντα, Κωνσταντίνος Παππάς, Πρόεδρος ενός περιθωριακού πολιτικού σχηματισμού με την επονομασία «Αλβανική Μετανάστευση» (Partia Emigracionit Shqiptar).

Έγινε γνωστός στο αλβανικό κοινό για το περίεργο Βιογραφικό του Σημείωμα που επισύναψε σύμφωνα με τις πρακτικές στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Περιέχει διάφορα μαργαριτάρια. Βασικά όμως ευρήματα που απασχόλησαν τα Μέσα Ενημέρωσης αφορούν στην αλλαγή στοιχείων όπως το όνομα του που άλλοτε εμφανίζεται Κωνσταντίνος και άλλοτε Κωστάκης. Αυτό θα το δούμε πιο κάτω γιατί. Πιο ουσιαστικό όμως είναι το ζήτημα προσπάθειας απόκρυψης στο ποινικό του φάκελο. Συγκεκριμένα ο πολύς κ. Παππάς είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως τω 2003 απ’ τα δικαστήρια Τιράνων για συκοφαντία με τριετή κάθειρξη αλλά αθωώθηκε στο εφετείο. Επίσης τω 2006 είχε καταδικαστεί με πρόστιμο στο Πρωτοδικείο Δυρραχίου με την κατηγορία «καταχρηστικής χρήσης τηλεφωνικών κλήσεων».

Τις δύο υποθέσεις είχε αποκρύψει απ’ την αρχική του κατάθεση φακέλου ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2017 ενώ όταν ήρθε η σειρά να πάρει το χρίσμα του βουλευτή τω 2019 άλλαξε το έντυπο. Τούτο βέβαια με τη νομοθεσία κάθαρσης από άτομα με ποινικό προηγούμενο της Βουλής και ανώτερης δημοσίας διοίκησης αποτελεί παράβαση και θα έπρεπε να είχε καταστήσει έκπτωτο τον «βουλευτή».

Ο δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι που ασχολείται με δημοσιογραφική έρευνα έχει και άλλα φέρει στο φως για πλαστογραφίες στα στοιχεία του που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν το ποιόν του ανθρώπου.

Ωστόσο η περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τα καθ ημάς. Όχι μόνο λόγω της καταγωγής του απ’ την περιοχή της Λιβαδειάς αλλά κυρίως διότι σε παρεμβάσεις του στη Βουλή αναφέρεται συχνάκις σε ζητήματα ελληνο-αλβανικών σχέσεων εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας για δήθεν χωριά που είναι αλβανικά και παρανόμως βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια κ.α. Αποκορύφωση ήταν η ανάμειξη του στην υπόθεση του συγχωριανού του Γκρέμο όπου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας του κατήργησε την ελληνική υπηκοότητα λόγω του ότι ενώ έχει αλβανική συνείδηση δήλωνε σε διάφορα ΜΜΕ ότι είναι ακραιφνής αλβανός. Διαβεβαιώνει επί το πλείστον ότι και το σύνολο των συγχωριανών του είναι τέτοιοι, πράγμα που δεν συνάδει καθόλου με την ιστορική και εθνολογική πραγματικότητα.

Η περίπτωση της συνηγορίας του Κωστάκη Παππά υπέρ του Γκρέμου Οδυσσέα αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας που λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούμε για σκοινί!

Ο κ. Παππάς, «βουλευτής» υψηλού εθνικού φρονήματος ζει επίσης τον ίδιο διχασμό συνείδησης με το Γκρέμο. Βρήκαμε και φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που ο ίδιος χρησιμοποίησε ευρισκόμενος στην Ελλάδα όπου ο ίδιος είχε δηλώσει «έλληνας τη εθνικότητα». Μάλιστα έτσι είναι εγγεγραμμένος και στο Ληξιαρχείο των Αγίων Σαράντα.

Άραγε ποιον γελάει ο κύριος «βουλευτής»: το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών, το Ληξιαρχείο, τον εαυτό του ή μήπως διάφορες συλλογικότητες αλβανών εθνικιστών απ’ το Κόσοβο, τη Λιαπουριά κλπ κάνοντας και οικονομικά νταλαβέρια στα οποία αρέσκετε;

Υπάρχουν και άλλα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο άνθρωπος είναι παθολογικά μυημένος σε πρακτικές πλαστογραφίας, αλλαγής συνείδησης κατά το δοκούν και άλλα τα οποία δεν έχουν μόνο ηθική διάσταση. Έχουν και ποινική και νομικές ρήτρες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon