Στοχεύουν την εξαφάνιση της πολιτικής εκπροσώπησης των εθνικών μειονοτήτων. - Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε

Δημοσιεύθηκε: 30/07/2020 17:13 Τελευταία Ενημέρωση: 31/07/2020 10:50 Από: Tachydromos

Σε μονομερή τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας προχώρησε σήμερα, 30 Ιουλίου, το κυβερνών ΣΚ στην Αλβανία. Η ενέργεια αυτή, πέρα από τη στόχευση του Έντι Ράμα να κερδίσει έδρες στο τραπέζι είναι πρωτοφανής για χώρα του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ κι έχει ως απόκρυφο στόχο την πολιτική εξουδετέρωση των εθνικών μειονοτήτων με πρώτη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Από τα πρώτα λεπτά των τροποποιήσεων της ψευτοβουλής του Ράμα, αντέδρασε άμεσα ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες με ανάρτησή του στο Twitter:

«Οι μονομερείς και άνευ προηγουμένου τροποποιήσεις, μέσω αγνώστων πρακτικών για τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, του θεμελιώδους ντοκουμέντου του κράτους, δημιουργούν μια νέα συνταγματική πραγματικότητα αναφορικά με τις εκλογές και την πολιτική εκπροσώπηση στη χώρα.

Παράλληλα με τις άλλες αρνητικές πτυχές, αυτές οι τροποποιήσεις περιορίζουν έως απαγόρευση ακόμη και τις υπάρχουσες μηδαμινές πιθανότητες εκπροσώπησης των εθνικών μειονοτήτων. Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι επιτακτική η ανάγκη εγγύησης αυτού του στοιχειώδους δικαιώματος, υιοθετώντας ΤΩΡΑ τις πιο προηγμένες πρακτικές και στη χώρα μας».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon