Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Ας φοράμε μάσκα προστασίας, αποφεύγοντας μάσκες υποκρισίας»

Δημοσιεύθηκε: 10/08/2020 11:23 Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2020 11:40 Από: Tachydromos

Κάλεσμα να φορούν τις μάσκες προστασίας της υγείας, αποφεύγοντας παράλληλα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, απηύθυνε προς τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020.

Αναφερόμενος παράλληλα στο κήρυγμα του στο δίδαγμα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Ας κρατήσουμε ένα μήνυμα για όλη την ζωή μας. Προσηλωμένοι περισσότερο στο πρόσωπο του Χριστού. Μην ασχολούμεθα υπερβολικά με τα κύματα και τις δυσκολίες.», – και πρόσθεσε:

«Σας είχα πει κάτι την προηγούμενη Κυριακή σχετικά με τις αποστάσεις. Σήμερα θα ήθελα να προσθέσω κάτι στην σκέψη αυτή. Ας φοράμε προσεκτικά την μάσκα προστασίας της υγείας, όμως αποφεύγοντας επίμονα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, η οποία υποκρισία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Θεός να μας αξιώσει σωστά να αντιμετωπίσουμε και αυτή την δοκιμασία. Ας φοράμε λοιπόν, προσεκτικά την μάσκα για προστασία της υγείας αποφεύγοντας επίμονα μάσκες με ποικίλες μορφές υποκρισίας, η οποία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις. Και μην ανησυχούμε αδελφοί μας. Περισσότερο πίστη, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη υπομονή και όλα θα πάνε πολύ καλά.»

Ακούστε ένα απόσπασμα από το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

www.orthodoxianewsagency.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon