Παράγοντες αισιοδοξίας δια του παραδείγματος της Παναγίας

Δημοσιεύθηκε: 15/08/2020 21:58 Τελευταία Ενημέρωση: 15/08/2020 21:58 Από: Tachydromos

Στη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως Χριστού των Τιράνων στην Αλβανία ιερούργησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος τόνισε ότι αρκεί να θυμηθούμε τον βίο της Παναγίας για να μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε παράγοντες αισιοδοξίας στο περιβάλλον μας:

«Μέσα σε μια θολή ατμόσφαιρα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, μια ατμόσφαιρα κάπως ανησυχίας και μελαγχολίας, η σημερινή γιορτή έρχεται, για να μας μεταφέρει μια δέσμη ακτίνων ελπίδος και αισιοδοξίας, μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του ανθρώπου, μηνύματα αισιοδοξίας για τον καθένα.

Για να εκφράσουμε, λοιπόν, αυτήν την αγάπη μας και την ευλάβεια στην Παναγία μας, βεβαίως, υμνούμε, δοξολογούμε, ανάβουμε κεριά, φιλάμε τις εικόνες… Αλλά θα έλεγα: ας προσπαθήσουμε να γίνουμε κι εμείς παράγοντες αισιοδοξίας στο περιβάλλον μας, θυμούμενοι την δική της την πίστη, τη δική της αγάπη και ευγένεια και καλοσύνη, τη δική της υπομονή, τη δική της τόλμη στην αποδοχή του θελήματος του Θεού, όταν αυτό φαίνεται δύσκολο. Αυτές τις ημέρες που ψάλλαμε επανειλημμένως την παράκληση, ένα από τα τροπάρια επαναλάμβανε: «Έμπλησον, αγνή, ευφροσύνης την καρδία μου»: γέμισε με αυτή την ευφροσύνη, τη χαρά και την ελπίδα την καρδιά μου, όχι για να την κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για να μπορώ να την ακτινοβολώ στο περιβάλλον μου. Ας εκφράσουμε την ευλάβεια και την αγάπη μας στην Παναγία μας γινόμενοι παράγοντες αισιοδοξίας και ελπίδος στο περιβάλλον μας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon