Προπαγάνδα πολέμου και στην Αλβανία…

Δημοσιεύθηκε: 19/08/2020 17:52 Τελευταία Ενημέρωση: 20/08/2020 10:25 Από: Tachydromos

Οξύμωρο φαίνεται αλλά η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή δείχνει να είναι σε έξαρση όπως εξ άλλου έχουμε αναλύσει και στην Αλβανία κι ευρύτερα το αλβανόφωνο κοινό.

Η ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που προκαλεί η Τουρκία προκαλώντας την Ελλάδα και την Κύπρο τυγχάνει αρκετά μονομερούς παρουσίασης στα συμβατικά και μη μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία. Με ιδιαίτερα ύπουλο τρόπο γίνεται αντιστροφή των πραγμάτων και οι αναλύσεις δείχνου καθαρά από πού απορρέουν και χορηγούνται.

Εντύπωση προκαλεί ότι κυρίως στα διάφορα δημοσιεύματα ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μεγέθη των στρατών και των εξοπλισμών για να διαφημίσουν εν τέλει την τουρκική ισχύ και υπεροχή. Περιττό να αναφερθεί ότι όπως συνήθως γίνεται ακολουθούν σχόλια που το έναυσμα το δίνουν οι δικτυωμένοι υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας.

Ωστόσο θα θέλαμε αλλού να εστιάσουμε και συγκεκριμένα ότι εμφανίστηκαν όλως τυχαία τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα υποτιθέμενων συγκρούσεων και μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Ενώ τα μεγάλα ΜΜΕ με βάση προσανατολισμούς από κυβερνητικά κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και λαμβάνοντας αφορμή απ’ τη δυσκολία που δημιουργήθηκε στην Ελληνοαλβανική μεθόριο με την επιστροφή των χιλιάδων πολιτών προς την Ελλάδα, επανέφεραν όλη τη γνωστή αρνητική προπαγάνδα, σε μικρότερης εμβέλειας ιστότοπους εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που το πηγαίνουν πολύ πιο πέρα.

Συγκεκριμένα ας αναφέρουμε συνέντευξη του εδώ και μήνες εξαφανισμένου εν αποστρατία συνταγματάρχη Μουσλίμ Πασά στην ιστοσελίδα της αλβανικής παροικίας στις ΗΠΑ, “Illyria”, υπό τον βαρύγδουπο τίτλο ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο σηκώνει ακόμη και πολεμικής διένεξη της Αλβανίας με την Ελλάδα!!!.

Πρόκειται για των αξιωματικό που παρόλο που στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ελληνικά νοσοκομεία, υπηρετώντας τουρκικές σκοπιμότητες, πρωτοστάτησε στο δημόσιο χειρισμό της προσφυγής του ΣΚ στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας για την ακύρωση της Συμφωνίας Μπακογιάννη – Μπάσα το 2009. Η συνέντευξη του δεν προσθέτει τίποτε νέο. Αναμασώντας τα γνωστά ψεύτοεπιχειρήματα καταλήγει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι και η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Αλβανίας δεν χειρίζεται καλά την υπόθεση. Η Ελλάδα κατά τον κ. Πασά και πάλι επιδιώξει άδικο τρόπο οριοθέτησης και τα πράγματα είναι τόσο επικίνδυνα που ίσως χρειαστεί να επιλυθούν με πόλεμο.

Σε άλλα ΜΜΕ και με τεράστια διασπορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αλβανικού εθνικισμού εμφανίζεται επίσης μια ανάλυση επί ομιλίας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, τον Φλεβάρη, όπου κατά την δική τους προσέγγιση ο Πρόεδρος είχε υπαινίχθη στρατιωτική απειλή εις βάρος της Αλβανίας. Για να καταλήξει στο επίσης αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αφού χάσει νησιά απ’ την Τουρκία να επιχειρήσει εισβολή στην Αλβανία για την προσάρτηση της Βόρειας Ηπείρου.

Γελοία και ανεδαφικά μπορεί να ακούγονται. Για όσους όμως έχουν γνώση της ρηχότητας που χαρακτηρίζει την αλβανική κοινή γνώμη είναι επαρκή στην τουρκική προπαγάνδα να αφυπνίζει κατά το σύνηθες φοβίες τις οποίες μετά μετατρέπει σε λόγο στρατηγικής προστασίας και κηδεμονίας της Αλβανίας και των αλβανών. Το έχουμε ζήσει κατ επανάληψη τούτο απ’ την πτώση του κομουνισμού.

Ένα τρίτο ακόμη που κυκλοφόρησε τις μέρες αυτές χωρίς ιδιαίτερη εξέταση και εξακρίβωση αλλά και πάλι αρκετά παραπλανητική τροφή για την προπαγάνδα, αφορά φωτογραφία πλεούμενου στο Ιόνιο. Κατά τους διακινητές “JOQ” και “Telegraf”, επίσης με την ανάλογη πολλαπλασιαστική διασπορά στη συνέχεια, ένα σκάφος που εκείνοι το βαπτίζουν ελληνικό πολεμικό, είχε εισέλθει στα αλβανικά χωρικά ύδατα στον Κόλπο των Αγίων Σαράντα. Το ενισχύουν μάλιστα ότι την ίδια ώρα και ιπτάμενο της ελληνικής αεροπορίας πέταξε πάνω απ’ τις παραλίες της αλβανικής επικράτειας, ενοχλώντας μάλιστα τους παραθεριστές!!!

Έχουν τη δική τους σημασία όλα αυτά δεδομένου ότι η Αλβανία και εν γένει οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Βαλκανικής εντάσσονται στους σχεδιασμούς της Άγκυρας ώστε να υφίσταται η Ελλάδα πολύπλευρη και πολυεπίπεδη πίεση όχι μόνο από Ανατολάς…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon