Βαγγέλης Ντούλες: Εκλογές με την ταχύτερη διαδικασία και όσο νωρίτερα χρονικά δύναται

Δημοσιεύθηκε: 04/09/2020 13:01 Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2020 17:09 Από: Tachydromos

Εξερχόμενος από το Προπεδρικό Μέγαρο, μετά από τη συμβουλευτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας, κ. Ιλλύρ Μέτα, για τον ορισμό της ημερομηνίας των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, είπε ότι βάσει του Συντάγματος η περίοδος διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η 15 Απριλίου -15 Μαϊου και στην προκειμένη περίπτωση η πιο κοντινή ημερομηνία είναι η 18 Απριλίου.

"Εκτιμούμε την πρόσκληση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για να συμβουλευτεί σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ως πράξη θεσμικής ευθύνης ώστε να αρχίσει συστηματικά η προετοιμασία για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση και με στόχο η χώρα μας να φτάσει τα εκλογικά στάνταρ που σήμερα αποτελούν πραγματικότητα για κάθε δημοκρατική χώρα. Από τη δική μου οπτική γωνία η πολιτική κατάσταση, οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις απαιτούν τη διεξαγωγή εκλογών με την ταχύτερη διαδικασία και όσο νωρίτερα χρονικά δύναται. Μένουμε εν αναμονή της Προεδρικής Αποφάσεως ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς από τη θέση μας. Η θέση μας είναι σαφής. Στην πιο εφικτή κοντινή ημερομηνία, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας", είπε ο Ντούλες.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες του Ταχυδρόμου, στις προθέσεις του Πρόεδρου Μέτα είναι η αναγγελία της 18ης - Απριλίου 2021 ως ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών στην Αλβανία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon