Τα Fake news για τα Στρατιωτικά μας Κοιμητήρια

Δημοσιεύθηκε: 17/09/2020 11:06 Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2020 09:54 Από: Tachydromos

Στα πλαίσια της συντήρησης του αδικαιολόγητου κι ανερμήνευτου με κριτήρια λογικής ανθελληνισμού, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα και τον επίσημο δείπνο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα με τον Έλληνα ομόλογου του κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλοί απ’ τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους αλλά και έντυπα ΜΜΕ επιδόθηκαν από χθες το μεσημέρι στην διάδοση επαίσχυντων fake news. Πηγή τους ο δήθεν ιστορικός μισέλλην που στεγάζεται στο Τέτοβο, Αρμπέν Λάλα ο οποίος κατασκεύασε στο λογαριασμό του στο facebook ένα «πιστευτό» μύθευμα για το περιεχόμενο «μυστικών συνομιλιών και υποσχέσεων» του Ράμα προς το Μητσοτάκη.

Φτηνά ψέματα βέβαια αρκετά όμως στο περιβάλλον του αλβανικού ακροατηρίου το οποία εδώ και χρόνια βιάζεται με την καλλιέργεια καχυποψία προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, να την πατήσει.

Ο κ. Λάλα με την συνήθη συμπεριφορά του εγκληματία που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος επανέρχεται με τα ψέματα του σε ότι αφορά τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια και την εν γένει υλοποίηση της Συμφωνίας για την Αναζήτηση, Εκταφή, Ταυτοποίηση και Ταφή των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών στο Μετώπου του 1940-41. Και τι βρήκε να πει: ότι ο Ράμα υποσχέθηκε στον Μητσοτάκη να δώσει ακόμη μέτρα επέκτασης υφιστάμενου Κοιμητηρίου στην Κλεισούρα, να πληρώσει το αντίτιμο της απαλλοτρίωσης αυτών των επιπλέον 4000 μ2, να επιτρέψει την κατεδάφιση του σταδίου της Πρεμετής για την αναζήτηση των πεσόντων και άλλα τέτοια χονδροειδή ψέματα.

Πως έχουν όμως τα πράγματα: το θέμα δεν θα υπήρχε λόγος να τεθεί στη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών δεδομένου ότι η σχετική Συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας που είχε υπογραφεί απ’ το 2009 έχει επισήμως επικυρωθεί απ’ τα δύο κοινοβούλια. Εδώ και περίπου τρία χρόνια προχωράει η στην πράξη υλοποίηση της. Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι οι ομάδες και ειδική των δύο πλευρών που εργάζονται στο πεδίο της υλοποίησης τηρούν ευλαβικά το περιεχόμενο, τους ορισμούς και διατάξεις της.

Είναι εξ άλλου αυτό το κλειδί της επιτυχούς και σταθερής προόδου στην εφαρμογή της σε όλες τις φάσεις και εγγύηση για την διατήρηση της συνεργασιμότητας ελλήνων και αλβανών που μετέχουν.

Εδώ και σχεδόν έξι μήνες έχει εκδοθεί η Κυβερνητική Απόφαση για την επέκταση του Κοιμητηρίου στη Μονή του Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας και προς τούτο όπως εξ άλλου επιβάλει η Συμφωνία η Αλβανία έχει καταβάλει το κόστος της απαλλοτρίωσης και εκτελέσει όλα τα δέοντα ώστε η πρόσθετη αυτή επιφάνεια των περίπου 4000 μ2 παραδοθεί ελεύθερη και άνευ κολλημάτων για το Νεκροταφείο. Έχουν γίνει αυτά και όχι πρόκειται να γίνουν διότι παρασκηνιακά πίεσαν τον Ράμα στην Αθήνα όπως διατείνεται ο Λάλα και οι αναπαραγωγοί του.

Τέλος σε ότι αφορά το μεγάλο ψέμα με το οποίο αυτός και η ομάδα Τζούφι που έχουν απ’ το 2006 διεγείρει για προφανείς λόγους και σκοπούς την τοπική κοινωνία στην Κοιλάδα του Αώου για την προγραμματιζόμενη εν καιρώ εκταφή προς ανεύρεση των πεσόντων σε προσωρινό τόπο ταφής (νεκροταφείο πεδίου μαχών) στην Πρεμετή: όπως και σε άλλους τόπους με επαρκεί ενδείξεις για την ύπαρξη ταφών ελλήνων στρατιωτικών κι εκεί επιβάλλεται να γίνουν εκταφές. Αντί να ντρέπονται για τις ασέλγειες που έχουν γίνει εκεί με την σύληση των ταφών και την απώλεια των οστών έρχονται και ζητούν και τα ρέστα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ότι παρουσία είχαν την ευκαιρία να δώσουν στην Αλβανία απ’ την πτώση του κομουνισμού έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με το ήθος, τη συνέπεια, την αφοσίωση στα καθήκοντα και κυρίως τον ανθρωπισμό. Έτσι και σ’ αυτό το ευαίσθητο θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν αφήσει ίχνος έντασης και παρεξήγησης. Αυτό θα πρέπει να «καθησυχάζει» και του ευαίσθητους Λάλα και παρέα. Δεν θα προκληθούν ζημιές στην Πρεμετή και εάν χρειαστεί προφανώς θα επισκευαστούν. Και είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν οι μικρότερες δυνατό συνέπειες στο περιβάλλον διότι οι υπηρεσίες του Υπυοργείου Αμύνης της Ελλάδας χάρη στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο έχουν επιστρατεύσει κατά τις πληροφορίες και σ’ αυτό το θέμα την αιχμή της τεχνολογίας. Και ο λόγος δεν είναι για χάρτες. σύγχρονες μεθόδους αποτύπωσης, ιστοριογραφία και πηγές κ.α.

Πρόκειται για κάτι πρωτοπόρο που ξεπερνά πολύ τα σκουριασμένα μυαλά των εθνικιστών που έχουν σταματήσει να σκέφτονται στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή το πολύ σ’ αυτή του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Λαϊκής Κίνας…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon