Ο Νίκος Δένδιας στο Κοσσυφοπέδιο

Δημοσιεύθηκε: 09/10/2020 17:40 Τελευταία Ενημέρωση: 09/10/2020 17:40 Από: Tachydromos

Συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) στην Πρίστινα, που μετέχει στην KFOR, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, οι οποίοι βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla). Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο διάλογος Σερβίας-Κοσσόβου, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η οικονομική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι (Avdullah Hoti) και την πρόεδρο της Βουλής, Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani).

Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε και το σερβο-ορθόδοξο μοναστήρι της Gracanica στην Πρίστινα.

Τι συζητήθηκε Αναφορικά με την επίσκεψή του στην Πρίστινα, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Όπως ανέφερε, στις επαφές του στην Πρίστινα «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών».

«Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας», είπε και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon