Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των κατοίκων της Νίβιτσας για τις περιουσίες τους.

Δημοσιεύθηκε: 14/10/2020 10:19 Τελευταία Ενημέρωση: 15/10/2020 13:23 Από: Tachydromos

Οι κάτοικοι του χωριού Νίβιτσα στο Δήμο Χειμάρρας κατέβηκαν ξανά με πανό μπροστά στα γραφεία της εισαγγελίας των Αγίων Σαράντα, απαιτώντας έντονα να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες, τις οποίες οι εισαγγελείς Λορέντς Μερκούρη, Ιλύρ Χότζα και Σαλί Χάσα αρνούνται να διεκπεραιώσουν, ενώ κατηγορούνται από τους κατοίκους ότι τους συνδέουν συμφέροντα με τους καταπατητές της περιουσίας τους.

Πρόκειται για 1100 στρέμματα γεωργικής γης όπου οι κάτοικοι της Νίβιτσας είναι νόμιμοι κάτοχοι βάσει του Νόμου Διανομής της Γης 7501, αλλά και με νομική κατοχύρωση με αποφάσεις δικαστηρίων.

Αυτή τη φορά οι κάτοικοι κατηγορούν τους ίδιους τους εισαγγελείς και απαιτούν από το νέο δικαστικό σώμα SPAK, να πάρει την υπόθεση στα χέρια και να διερευνήσει και τη δραστηριότητα των τριών προαναφερόμενων εισαγγελέων, οι οποίοι επί τρία χρόνια κρατούν κλεισμένα στα συρτάρια τους τα αιτήματα των κατοίκων.

Η αντίσταση των κατοίκων του χωριού Νίβιτσα κρατά πάνω από 20 χρόνια τώρα, ενώ η μια απόφαση των δικαστηρίων αναιρεί την άλλη, με την πολιτεία να νίπτει τας χείρας της και να μη παρεμβαίνει να δώσει οριστική λύση υπέρ των νόμιμων κατόχων, αλλά να στηρίζει τους δήθεν επιχειρηματίες που θα αναπτύξουν τουριστικά την περιοχή της Κακομίας. Μια καθαρή λεηλασία, όπως συμβαίνει σε όλο το μήκος της παραλίας της Χειμάρρας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon