Το μήνυμα μιας φωτογραφίας

Δημοσιεύθηκε: 10/11/2020 14:36 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2020 12:51 Από: Tachydromos

Τα πολιτικά πρόσωπα της Αλβανίας που ιδιαίτερα έλκονται και μετατρέπουν σε εργαλείο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης οποιαδήποτε δυνατότητα ή ευκαιρία κοινής εμφάνισης και φωτογράφησης με Αμερικανούς αξιωματούχους, πόσο μάλλον με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν βρήκαν ούτε μία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τζό Μπάηντεν.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, επανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια αναμνηστική προσωπική φωτογραφία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Είχε γίνει όταν ο κ. Μπάηντεν ήταν Αντιπρόεδρος και είχε τιμηθεί με το Βραβείο «Πατριάρχης Αθηναγόρας» για τις προσπάθειες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της καταπολέμησης της κοινωνικής ανέχειας.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προφανώς δεν έχει σκοπό τη δημιουργία εφήμερων εντυπώσεων. Έχει ένα άλλο πολύ πιο ουσιαστικό μήνυμα να μεταφέρει που αφορά στην ουσία τον Ελληνισμό και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Πρώτα – πρώτα τις πολύμορφες δυνατότητες που ιστορικά έχει κατοχυρώσει η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ να μετέχει και παρεμβαίνει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της υπερδύναμης. Έστω το Βραβείο «Αθηναγόρας» είναι μια απόδειξη και η απονομή του αποτελεί πάντοτε μια σπουδαία ευκαιρία για το Ελληνικό λόμπι.

Αποδεικνύει επίσης έστω αυτή η φωτογραφία την αίσθηση της οικουμενικότητας του Ελληνισμού. Έλληνες της Αμερικής με την καταξίωση και τη θέση που κατέχουν και την έχουν κατοχυρώσει με την αξιοσύνη τους, νοιάζονται για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η πρόσκληση σε πολιτικό αντιπρόσωπο της ΕΕΜ όπως Βαγγέλης Ντούλες, σε ένα τέτοιο γεγονός, δεν έχει σχέση με δημόσιες σχέσεις και κοσμικές εφήμερες εντυπώσεις. Δίνουν στην ουσία κουράγιο στην συνέχιση της προσπάθειας για περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες στα μέλη και τις κοινότητες της ΕΕΜ και επίσης δυνατότητα προσέγγισης με τε κέντρα αποφάσεων και επιρροής.

Ειδικά τούτο δεδομένου του ρόλου που η ΗΠΑ έχουν στην πολιτική ζωή της Αλβανίας και της ιδιαίτερης προσοχής που επιδεικνύουν σε ζητήματα εμπέδωσης κράτους δικαίου, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των μειονοτήτων.

Έστω και τόσο συμβολικά η οικουμενικότητα του Ελληνισμού προσφέρει έστω και μια πρωτιά στο δημόσιο και πολιτικό βίο της Αλβανίας. Αντιπρόσωποι μας, της Εθνικής Μειονότητας της Ελλάδας στην Αλβανία να έχουν προηγηθεί σε προσωπική συνάντηση και συμμετοχή σε τιμητική εκδήλωση με τον 46ο Πρόεδρο των ΗΠΑ…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon