Ο Ράμα φυτεύει τα δεντράκια του Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2020 15:34 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2020 16:44 Από: Tachydromos

Δεν θα είχε αξία ούτε καν να αναφερθεί. Έχει όμως το ενδιαφέρον του καθώς με συμβολικές χειρονομίες μιλάει πολλές φορές η διπλωματία.

Αποδεικνύει επί το πλείστον όχι μόνο την ουκ ολίγες φορές με αστειότητες επιμονή της Τουρκίας να υπογραμμίζει την παρουσία της στις χώρες με μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων, αλλά κυρίως την υποταγή της Αλβανικής πολιτικής τάξης στις βουλές και προπαγανδιστική κατανάλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν.

Σήμερα για την Τουρκία είναι εθνική ημέρα δεντροφύτευσης. Υπό την αιγίδα του Ερντογάν ωστόσο η πρωτοβουλία «Ανάσα για το μέλλον» επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, όπου φυτεύονται δέντρα δάσους ή οπωροφόρα. Ανάλογη δράση έγινε σήμερα στα Τίρανα, στο Πάρκο γύρω απ’ την Υδατοδεξαμενή, όπου προ έτους περίπου είχε διαμορφωθεί το «Μνημείο για τους Ήρωες της Δημοκρατίας», με αυθαίρετες ενέργειες της Πρεσβείας της Τουρκίας στα Τίρανα και αφιερωμένο στο δήθεν πραξικόπημα του 2016.

Εν μέσω τεράστιας έξαρσης της Πανδημίας, όπου το σύστημα υγείας της χώρας έχει επέλθει σε πλήρη αδιέξοδη κατάσταση, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα βρήκε το χρόνο να τιμήσει την εκδήλωση της Τουρκικής Πρεσβείας και της διαβόητης ΤΙΚΑ για τη φύτευση μαζί με το Δήμαρχο Τιράνων και τον Υπουργό Γεωργίας, 1000 δέντρων που έστειλε ο Ερντογάν. Φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με νόημα τον «έστησε» τον επιστήθιο φίλο του Ράμα ο οποίος κατόπιν ωραίας αναμονής εκφώνησε το λόγο της αγάπης για τον Ερντογάν και τον Τούρκικο λαό και απομακρύνθηκε. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η βιντεοσύνδεση με την Άγκυρα για να χαιρετίσει ο Τούρκος Πρόεδρος και να συνομιλήσει με τον Υπουργό Γεωργίας της Αλβανίας.

Την ίδια ώρα γίνονταν φύτευση και σε περιοχή των Σκοπίων με συμμετοχή του αλβανικής καταγωγής Υπουργού Γεωργίας και κυρίως την καταχρηστική φωτογράφιση μαθητών του Τούρκικου σχολείου της περιοχής.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon