Τα ακαταλαβίστικα αλβανικά του Παντελή Μάικο

Δημοσιεύθηκε: 13/11/2020 14:40 Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2020 17:58 Από: Tachydromos

Με αρνητικά υπονοούμενα σχολιάζει κοσσοβάρικο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης την ανάρτηση του επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Αρχημουφτής Μπουγιάρ Σπαχίου, με την οποία ανθρώπινα εύχεται στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο George Frendo, αμφότεροι προσβληθέντες απ’ τον Covid-19, γρήγορη ανάρρωση.

Είναι εξ άλλου κάτι που συνηθίζεται στην Αλβανία στα πλαίσια των προσπαθειών που οι θρησκευτικές κοινότητες καταβάλουν για τη διατήρηση της ειρηνικής συνυπάρξεως των θρησκειών.

Ωστόσο όμως το “kosovapost.net” στο Κόσσοβο και ο τηλεοπτικός σταθμός “Αbcnews” στα Τίρανα, αμφότερα τουρκικών συμφερόντων και φιλοτουρκικής προπαγάνδας, βρήκαν να θεωρήσουν ακατάλληλη την χειρονομία του μουσουλμάνου ηγέτη. Και προσθέτουν μάλιστα υποτιμητικά «Ο Ιμάμης του Γκιουλέν εύχεται στους χριστιανούς ηγέτες…».

Είναι η χειρότερη υπηρεσία στην υπόθεση της ειρηνικής συμβίωσης στο χώρο των αλβανικών πληθυσμών και της Βαλκανικής σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Ωστόσο όμως είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Παντελή Μάικο που ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά με μια φράση που δεν είχε καμιά υποχρέωση να αναφέρει και προφανώς εντελώς ατεκμηρίωτη και κατά συνέπεια αχρείαστη. Συγκεκριμένα και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «presheva tv”, προχθές 11 Νοεμβρίου, σε εκπομπή που αναλύονταν τα τελευταία τεκταινόμενα με τις διώξεις των στρατιωτικών διοικητών του ΟυΤσαΚά στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου ο Μάικο είπε πως: ενώ ο ίδιος είναι Ορθόδοξος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία το Σταυρό δεν τον χρησιμοποίησε ως Σταυρό, αλλά ως μαχαίρι πίσω απ’ τις πλάτες του αλβανικού λαού και της αλβανικής υπόθεσης. Και τούτο είναι γεγονός, ισχυρίστηκε!!!

Βενζίνη στη φωτιά κυριολεκτικά απ’ τη μια. Απ’ την άλλη απόδειξη για το πώς πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργεί υποκύπτουν στον εκβιασμό του Ισλάμ και στη ζημιά που προκαλούν θέλοντας να γίνουν επιθυμητοί στον κόσμο του Κοσσόβου. Προφανώς ο Μάικο ο οποίος μετά τις θερινή θετική του δήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που διαμεσολάβησε τότε στην εκτόνωση της κατάστασης στη μεθόριο Αλβανίας – Ελλάδας, έχει δεχτεί πιέσεις. Και προσπαθώντας να ισορροπήσει προέβη στην απαράδεκτη προαναφερόμενη δήλωση. Σαν απολογούμενος απάντησε και ενώ ίσως ξεπέρασε το σκόπελος της στιγμής δεν έχει υπολογίσει καθόλου τις συνέπειες σε βάθος χρόνου.

Αναλόγως λίγα χρόνια πριν άλλος Ορθόδοξης καταγωγής πολιτικός, ο Μπεν Μπλούσι είχε απολογηθεί στις ομάδες του εθνικισμού και ισλαμικού φονταμενταλισμού. Ενώ είχε με τόλμη αγγίξει το θέμα της επικινδυνότητας απ’ τη δράση των ακραίων ξένων ομάδων μουσουλμάνων στο χώρο των αλβανών, φαίνεται ότι μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Τους ικανοποίησε δημοσιεύοντας κείμενο την αύριο του Ορθόδοξου Πάσχα, ότι δεν πήγε στην Ακολουθία της Ανάστασης διότι τον ενοχλούν τα Ελληνικά στον Καθεδρικό των Τιράνων. Προφανώς ψέμα αλλά και γλωσσικός ρατσισμός τον οποίο είχε μάλιστα καταγγελθεί από φορείς της ΕΕΜ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon