Κλείνει για 24 ώρες το τελωνείο Κακαβιάς

Δημοσιεύθηκε: 23/11/2020 19:58 Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2020 19:58 Από: Tachydromos

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν 24ώρη απεργία στις 24 και 25 Νοεμβρίου, διακόπτοντας τις εργασίες στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς.

Η Τοπική Διεύθυνση Συνόρων και Μετανάστευσης Αργυροκάστρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των ελληνικών τελωνείων, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων όπως μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, φορτηγά που μεταφέρουν πολίτες και φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα.

«Οι αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, βάσει επίσημης ενημέρωσης που εστάλη στην Αστυνομία Συνόρων της Κακαβιάς, διευκρινίζουν ότι λόγω της απεργίας που θα πραγματοποιηθεί από τους Έλληνες τελωνειακούς υπαλλήλους, θα υπάρξει διακοπή των εργασιών, ξεκινώντας από την επόμενη μέρα , με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, Ελληνική τοπική ώρα 07:00 έως 07:00 στις 25 Νοεμβρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των ελληνικών τελωνείων, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων όπως μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, φορτηγά που μεταφέρουν πολίτες και φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πεζούς, φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα σε ψυγεία, φορτηγά που μεταφέρουν ζωντανά ζώα και οχήματα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή θανάτους. Η Συνοριακή Αστυνομία της Κακαβιάς καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, να αποφύγουν το ταξίδι προς την κατεύθυνση αυτού του σημείου διέλευσης», τονίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η απόφαση των τελωνειακών να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία έγινε σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρου της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου Π. Λυκίδη λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στο Τελωνείο της Κακαβιάς, μετά το κλείσιμο του συνοριακού σημείου της Κρυσταλλοπηγής αλλά και για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο.

/ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon