Καταγγελία Ντούλε: Κατά του ΚΕΑΔ αναμειγνύονται κρατικοί φορείς και υπηρεσίες

Δημοσιεύθηκε: 05/12/2020 13:14 Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2020 12:59 Από: Tachydromos

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη(τηλεοπτικός σταθμός abcnews.al των Τιράνων, 03/12/2020, στον δημοσιογράφο Endri Xhafo), ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες, κατήγγειλε ότι διαχρονικά ο πολιτικός φορέας του οποίου ηγείται έχει υποστεί όχι ένα συνηθισμένο πολιτικό πόλεμο. Στις εκλογικές και όχι μόνο αντιπαραθέσεις δεν έχει να αντιμετωπίσει, το κόμμα που εκπροσωπεί αυτόνομα την ΕΕΜ και αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά κρατικές υπηρεσίες που δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα. Προκάλεσε δε το δημοσιογράφο να τον συνοδέψει σε συναντήσεις και πολιτικές εκδηλώσεις και να καταγράψει με την κάμερα του ανθρώπους της πρώην Σιγκουρίμι και των μυστικών υπηρεσιών να αναμειγνύονται σε παραπολιτικές δραστηριότητες με στόχο τη συρρίκνωση του ΚΕΑΔ.

Ανέφερε δε ως κορυφαία απόδειξη εκλογικών λαθροχειριών την προσωπική ανάμειξη του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην καταμέτρηση των ψήφων στο Κέντρο Καταμέτρησης των Εξαμιλίων τον Ιούνιο 2013, όπου ενώ το ΚΕΑΔ ήταν συμμαχικό του ΣΚ επιχειρήθηκε η πολιτική εξόντωση του και του ίδιου του κ. Ντούλε. Η παρέμβαση του τότε Πρέσβη τον ΗΠΑ κ. Αλεξάντερ Αρβιζού, διέσωσε την κατάσταση. Επί το πλείστον πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός αυτή η στόχευση του κ. Ράμα δεδομένου ότι επί της δικής του διακυβέρνησης σε όλο την μετακομουνιστική περίοδο στην Αλβανία δεν υπάρχει σε υπουργική θέση μέλος της ΕΕΜ, ενώ η Αλβανία σ’ αυτό αποτελεί εξαίρεση σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής όπου μέλη των μειονοτήτων είναι σταθερά μέλη των υπουργικών συμβουλίων των χωρών τους. Επί το πλείστον δε η ρητορική του κ. Ράμα σε προεκλογικές και όχι μόνο δημόσιες ομιλίες του διακατέχεται από γλώσσα αιχμηρή έως εχθρική κατά του ΚΕΑΔ και της ηγεσίας του, πολλές φορές μάλιστα διολισθαίνοντας σε λανθάνουσες συμπεριφορές εις βάρος του συνόλου της ΕΕΜ, καλλιεργώντας περαιτέρω προκαταλήψεις στους κόλπους της κοινωνίας της χώρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ενώ κατηγόρησε τον κ. Ράμα και τη διακυβέρνηση του για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εσωτερική πολιτική, η οικονομία και κυρίως η κοινωνία λόγω φτώχειας και δυσπραγίας, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι η μόνη διέξοδος είναι η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Ως εκ τούτου το κόμμα του οποίου ηγείται θα είναι σταθερά στη συμμαχία και εκλογική σύμπραξη με την αντιπολίτευση, η οποία παρά την πλασματική εικόνα που προσπαθούν να καλλιεργούν τα ελεγχόμενα απ’ την Κυβέρνηση ΜΜΕ, έχει προβάδισμα, έχει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και θα είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της ψήφου των εκτός Αλβανίας πολιτών, εκτιμώντας ότι αποτελεί χρέος ανεκπλήρωτο απ’ την πολιτεία και απ’ την πολιτική τάξη η υλοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής χωρίς την ανάγκη μεταβίβασης στο χώρο καταγωγής, φάνηκε απαισιόδοξος ότι θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα στις εκλογές του Απρίλη 2021. Τα δε μέτρα που ισχύουν κατά την κυκλοφορία στα σύνορα προφανώς θα αποθαρρύνει αθρόα προσέλευση αλλά τούτο πρόκειται όπως είπε να επηρεάσει αναλογικά το σύνολο των κομμάτων.

Το ΚΕΑΔ σύμφωνα με τον κ. Ντούλε παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που διαχρονικά έχει δεχτεί διατηρεί πολιτική απήχηση και ισχύ σε συγκεκριμένους νομούς και εκλογικές περιφέρειες: Αγ. Σαράντα, Αυλώνα, Κορυτσά, Τίρανα, Αργυρόκαστρο, Φίερι κ.α. Ωστόσο δεδομένου του εκλογικού συστήματος που ισχύει στη χώρα απ’ το 2009 υπήρξε μια κάποια μετακίνηση των ψηφοφόρων καθώς δεν έχει ειδική εκλογική απόδοση η εμμονή τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο κ. Ντούλες εκτίμησε ότι η εκλογική απήχηση του ΚΕΑΔ στην τάξη των 35-40000 ψήφων μπορεί να επιβεβαιωθεί και προφανώς αυτό είναι που προκαλεί τη συνεχή πίεση προς την κατεύθυνση διάδοσης σεναρίων ότι έχουν αποδώσει η προσπάθειες διάσπασης και εν τέλει διάλυσης του.

Στο τέλος της συνέντευξης από ενδιαφέρον του δημοσιογράφου και δεδομένης της στενής σχέσης που ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ρωτήθηκε για την πορεία κι εξέλιξη αποκατάστασης της υγείας του μετά την προσβολή απ’ τον κορονοϊό. «Δεν θα μπορούσε να μην βγει νικητής και απ’ αυτή την περιπέτεια, ο άνθρωπος που τόσες νίκες γνώρισε στη ζωή του…» απάντησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon