Συλλυπητήρια του πρόεδρου του ΚΕΑΔ για το θάνατο του έλληνο-αμερικανού γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2020 10:46 Τελευταία Ενημέρωση: 09/12/2020 08:13 Από: Tachydromos

Από χθες ο Οικουμενικός Ελληνισμός είναι φτωχότερος. Έφυγε στο ουράνιο ταξίδι του ο Πολ Σαρμπάνης ο επί 30 χρόνια (1976-2006) μέλος της Αμερικανικής Γερουσίας.

Επιφανής πολιτικός με διακριτή ελληνική συνείδηση και σθένος που είχε πάντα ανοικτές πόρτες από τον κάθε αμερικανό πρόεδρο για την προώθηση και τη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής αναφορικά με τα ελληνικά θέματα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα του είναι ευγνώμονες για πάντα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ είχαν πάντα δίπλα τους τον Πολ Σαρμπάνη στους αγώνες και τις προσπάθειες τους για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων μέσα από μια πολυετή συνεργασία κι επικοινωνία, η οποία έχει συνέχεια και με τον γιο του και βουλευτήΤζών Σαρμπάνη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες, πληροφορηθείς το θάνατο του Πολ Σαρμπάνη, με τον οποίο είχε διαρκή επικοινωνία, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη με ανάρτηση στο twitter: "Χθες έφυγε από τη ζωή ο Πολ Σαρμπάνης, εμβληματική προσωπικότητα των ΗΠΑ, άξιο και υπερήφανο τέκνο του Ελληνισμού, επίμονος υπερασπιστής των Ελληνικών θεμάτων, ένθερμος συμπαραστάτης και των δικών μας δικαιωμάτων. Θερμά συλλυπητήρια στον γιο του @JohnSarbanes και όλη την οικογένεια!".

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon