Ένας πρωθυπουργός στο Μανχάταν

Δημοσιεύθηκε: 09/12/2020 14:46 Τελευταία Ενημέρωση: 09/12/2020 14:45 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα έφυγε προ διημέρου για ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ. Στο λογαριασμό του στο twitter, αφού διέρρευσαν τα περί του ταξιδιού, ανάρτησε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, δεν θα αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα για να βρει ποσότητες εμβολίου για το Covid -19 για τη χώρα του και τους πολίτες της.

Προς δεκαημέρου ανάλογο ταξίδι αστραπή έκανε στο Ντουμπάι για να βρει χρήματα απ’ το Εμίρη για την αποκατάσταση των ζημιών του περυσινού σεισμού.

Ωστόσο στα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα κάνουν το γύρο φωτογραφίες του κ. Ράμα με τους άνδρες της φρουράς του σε πολυτελή εμπορικά κέντρα του Μανχάταν σε βιτρίνες ακριβών ειδών ένδυσης κ.α. Περιβαλλόμενος από άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

Πρόκειται για εικόνες αντάξιες εκείνων των αρχών του αιώνα όταν νεόπλουτοι μαφιόζοι έκαναν την επίδειξη τους στα κοσμοπολίτικα κέντρα ή των Οθωμανών αξιωματούχων στο Παρίσι όταν η αυτοκρατορία του έβαζε νερό από παντού…

Για τους Αλβανούς πολίτες ωστόσο η ιστορία δεν είναι νέα και ούτε ξένη. Τα θεμέλια της πολιτικής ισχύος του τότε Πρωθυπουργού Φατός Νάνο ταράχτηκαν για τα καλά και μάλιστα δεν μπόρεσαν να αποκατασταθούν, όταν διέρρευσαν στα πενιχρά τότε ΜΜΕ φωτογραφίες σε κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ που σε ναυάγιο φουσκωτού ταχύπλοου στον Κόλπο της Αυλώνας, πνίγηκαν 65 άνθρωποι που προσπαθούσαν λαθραία να φύγουν για Ιταλία.

Τώρα η τεχνολογία της επικοινωνίας έχει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και δημιουργεί την ανάλογη δυναμική. Η κοινωνία στην Αλβανία βιώνει όσο καμιά άλλη δίπλα της τις συνέπειες της Πανδημίας. Το 42% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 5 Δολάρια την ημέρα. Και όμως ο Πρωθυπουργός τους βρίσκεται σε ταξίδι αναψυχής στην ακριβότερη ίσως πόλη του κόσμου… Ούτε τα προσχήματα πλέον.

Εικάζεται ωστόσο ότι δεν είναι το εμβόλιο που ψάχνει ο Ράμα αλλά κάποιες δυνατότητες λόμπιγκ με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, ίσως και κάποια φωτογραφία μαζί του, ως διαπιστευτήριο για τις επερχόμενες εκλογές τον Απρίλιο 2021.

Και μαζί με την πληροφορία αυτή και τις άλλες φωτογραφίες για shopping, και μια με ιερέα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γαμπρό μάλιστα στους Δρυμάδες, πολύ κοντά με το Βούνο χωριό καταγωγής της μητέρας του κ. Ράμα. Ενδιαφέρον γεύμα και εικασία των αλβανικών ΜΜΕ ότι ο γιος του ιερωμένου, ασχολούμενος με υποθέσεις διαμεσολάβησης και δημοσίων σχέσεων ίσως να είναι ο κρίκος που αναζητά ο αλβανός πρωθυπουργός προς τον Λευκό Οίκο.

Πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Θυμίζει βέβαια τα συγχωροχάρτια με την σημασία και το ρόλο που αυτά είχαν ή και συνεχίζουν να έχουν στην Καθολική Εκκλησία. Indulgentia στα λατινικά.

Καταβάλλουν μαζί με την εξομολόγηση και χρηματικό ποσό ώστε να πάρουν άφεση. Ο κ. Ράμα επειδή πολλές φορές έχει αναφέρει ότι είναι καθολικός στο θρήσκευμα ίσως έχει κάνει το λογαριασμό του για να λάβει τα indulgentia. Ο Ορθόδοξος κληρικός όμως γνωρίζει ότι αυτά δεν ισχύουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μάλιστα έχουν καταδικαστεί κατ εξακολούθηση.

Εάν όμως υφίστανται οικογενειακές υποθέσεις, οικόπεδα που πρέπει να κατοχυρωθούν ως κληρονομικά δικαιώματα σε υποθηκοφυλακεία ή άλλα σχετικά, ίσως τότε το γεύμα να υπήρξε μια καλή αφορμή συζήτησης…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon