Καθημερινές συλλήψεις για προώθηση λαθρομεταναστών – κρούσμα ιεροσυλίας σε ναό στην περιοχή της Δρόπολης

Δημοσιεύθηκε: 15/12/2020 09:57 Τελευταία Ενημέρωση: 15/12/2020 14:49 Από: Tachydromos

Το αστυνομικό δελτίο από την περιφέρεια Αργυροκάστρου αλλά και στις ανάλογες παραμεθόριες της Κορυτσάς περιέχει ειδήσεις για συλλήψεις ατόμων που ασχολούνται με την διακίνηση λαθρομεταναστών από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης της Αλβανίας πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό και τη συμμετοχή ανδρών της FRONTEX που έχουν εδώ και μήνες εντατική παρουσία στις περιοχές και εκτελούν περιπολίες κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Τα άτομα που ασχολούνται με την παραλαβή και προώθηση στα ενδότερα της Αλβανίας με απώτερο σκοπό την δια του Μαυροβουνίου και Κροατίας συνέχιση του ταξιδιού προς την Γερμανία, είναι κυρίως από Τίρανα, Ελμπασάν, Φίερι κλπ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο κάτοικοι του χωριού Κρυονερίου στη Δρόπολη διαπίστωσαν διαρρηγμένο τον Ιερό τους Ναό, στο κέντρο του οικισμού, και στη συνέχεια σκόπιμες ζημιές στο εσωτερικό του. Λαθρομετανάστες που είχαν καταδιωχθεί από το μεικτό κλιμάκιο της FRONTEX και της Αστυνομίας της Αλβανίας είχαν διανυκτερεύσει στον Ναό και στη συνέχεια τον είχαν βεβηλώσει στο εσωτερικό του με απερίγραπτο τρόπο.

Πέραν των άλλων η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία μέσα στους οικισμούς της περιοχής λαθρομεταναστών που επί το πλείστον δεν έχουν καμιά ευαισθησία και γνώση του χαρακτήρα της περιοχής, εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων. Πρόκειται για κατοίκους μεγάλων ηλικιών και σε απομονωμένα χωριά.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon