Δύσκολες μέρες στα σύνορα! Μαζική έξοδος από Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή

Δημοσιεύθηκε: 19/12/2020 17:36 Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2020 17:36 Από: Tachydromos

Η πλήρης αδυναμία να θωρακιστούν τα σύνορα με την Αλβανία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά τις μέρες αυτές. Από τον Μάιο άλλωστε που άνοιξαν οι συνοριακές διαβάσεις, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τα μέτρα των αρμόδιων υπουργείων μόνο αλαλούμ έχουν προκαλέσει!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό έχουν απαγορευθεί, οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα μένοντας χιλιόμετρα μακριά…

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η Ελληνική Κυβέρνηση, εδώ και μερικές ημέρες αποφάσισε αιφνίδια να επιτρέψει την έξοδο προς την Αλβανία και από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, ο οποίος όμως παραμένει και θα παραμείνει κλειστός για την είσοδο πολιτών στην Ελλάδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλη η κίνηση για την είσοδο στην χώρα που υπολογίζεται μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα γίνει από την Κακαβιά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για το άνοιγμα της εξόδου στην Κρυσταλλοπηγή ασκήθηκαν ισχυρές πολιτικές πιέσεις από τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι επικαλέστηκαν τον «εγκλωβισμό» εργατών γης στις Πρέσπες.

Η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα αρνούμενη ωστόσο να ακούσει τα προβλήματα που εδώ και μέρες επισημαίνονται από φορείς του Νομού Ιωαννίνων για την Κακαβιά.

Προβλήματα που θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες όταν θα ξεκινήσει η μαζική είσοδος από την Αλβανία κάτι που συνέβη και τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο από την Κρυσταλλοπηγή εισήλθαν προς την γείτονα 500 άτομα ενώ άλλοι 690 πέρασαν τα σύνορα από την Κακαβιά.

Το τελευταίο δεκαήμερο η κίνηση προς την έξοδο είναι αυξημένη και εκτιμάται ότι σε καθημερινή βάση εξέρχονται πάνω από 600 πολίτες.

Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να σκεφτεί τις εικόνες που θα δημιουργηθούν σε λίγες μέρες στην Κακαβιά, που αποτελεί το μοναδικό σημείο εισόδου και εξόδου προς την Αλβανία.

Κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Ελληνική Κυβέρνηση μόνο μία επιλογή υπάρχει.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές χιλιομέτρων στην Κακαβιά, η πολυήμερη ταλαιπωρία ανθρώπων και ο συνωστισμός, η μοναδική λύση είναι να ανοίξουν όλες οι διαβάσεις –Μέρτζανη, Μαυρομάτι, Κρυσταλλοπηγή- με την παρουσία ΚΟΜΥ για τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες του Αυγούστου.

epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon