(OFL) Επιχείρηση Ισχύς του Νόμου κατά μελών της ΕΕΜ

Δημοσιεύθηκε: 21/12/2020 12:15 Τελευταία Ενημέρωση: 23/12/2020 14:07 Από: Tachydromos

Με την βαρύγδουπη αυτή ονομασία από παρελθόντα Φεβρουάριο η Κυβέρνηση στην Αλβανία προσπαθεί να ελέγξει περιουσίες που έχουν δημιουργήσει στην Αλβανία φυσικά πρόσωπα με πηγή χρηματοδότησης το οργανωμένο έγκλημα.

Η Κυβερνητική Οδηγία που κινείται στα όρια της νομιμότητας πλην όμως γίνεται ανεχτή λόγω απ’ τη μια του προσωρινού χαρακτήρα της και απ’ την άλλη λόγω της έκτακτης επιφάνειας που το φαινόμενο έχει προσλάβει, ενέχει και πρόβλεψη για πρόσωπα που έχουν αναμειχθεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Έτσι και σε συνδυασμό με μια άθλια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από την άνοιξη 2019 ο Εισαγγελέας Βαριών Εγκλημάτων (Εουγκέν Μπέτση που τώρα είναι εκτός δικαστικού σώματος καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα περιουσιακά του στοιχεία), δεν μπορούσε να αφήσει εκτός και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Για να το βάλουμε πιο σωστά και κατά πάσα πιθανότητα πολύ κοντά στα συμβαίνοντα στο παρασκήνιο, τμήματα του κρατικού μηχανισμού που πάντα θέλουν να καλλιεργούν και συντηρούν κλίμα φοβηκότητας έναντι του Ελληνισμού βρήκαν αυτό το παράθυρο. Με βάση την αθλία εισαγγελική διαδικασία του Μπέτση λοιπόν αναμοχλεύθηκε η υπόθεση της επίθεσης στο στρατιωτικό φυλάκιο της Επισκοπής τον Απρίλιο του 1994. Από διάφορες πιέσεις κι εφόσον κατά την επίθεση υπήρξαν θύματα πράγμα το οποίο δεν συνιστά παραγραφή της υπόθεσης ο πρώην Εισαγγελέας άνοιξε νέα διαδικασία κατηγορώντας ευθέως στέλεχος του Ελληνισμού στην περιοχή της Χιμάρας για συμμετοχή σε οργανωμένη τρομοκρατική οργάνωση. Επί το πλείστον άλλα μέλη της ΕΕΜ ως υπόπτους συνέργειας.

Δύο είναι οι υποθέσεις που μπορεί να γίνουν για τα κίνητρα του συγκεκριμένου πρώην λειτουργού της δικαιοσύνης ώστε να ράψει στα γρήγορα ένα κείμενο που δεν αφήνει έκθετο μόνο τον ίδιο αλλά συνολικά την δικαιοσύνη στην Αλβανία. Τούτο δεδομένου ότι το 20σέλιδο κείμενο συμπερασμάτων δεν περιέχει τίποτε άλλο εκτός από δημοσιεύματα και αποσπάσματα εκθέσεων ανδρών της μυστικής υπηρεσίας τα οποία μάλιστα δεν πρόλαβε ούτε καν να τα ανασυντάξει ή βελτιώσει κάπως ως προς το ύφος. Τέλος – πάντων. Η εξήγηση αφορά στο γεγονός ότι οι κρατικοί μηχανισμοί έψαχναν στη δεδομένη στιγμή μια υπόθεση που θα δημιουργούσε αντιστάθμισμα στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας επίσης ήταν ευάλωτος καθώς είχε βρεθεί έκθετος στη διαδικασία που γίνεται για τον έλεγχο του συνόλου των δικαστών και εισαγγελέων της χώρας. Έτσι υπέγραψε ένα κείμενο που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι το είχε διαβάσει.

Πλην όμως δημιούργησε τετελεσμένο.

Η υπόθεση είναι ανοιχτή και επιφέρει νομικές συνέπειες. Έτσι πληροφορούμαστε ότι σε μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας σε όλη της τη γεωγραφία έχουν φτάσει τα ειδοποιητήρια απ’ την Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας ώστε να παρουσιαστούν στην OFL – Επιχείρηση Ισχύς του Νόμου ώστε να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Προφανώς πρόκειται για αθλιότητες που εν τούτοις αναστατώνουν πολίτες χωρίς κανένα ποινικό ψεγάδι.

Και πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να συντηρούν την εικόνα για τον Ελληνισμό ότι υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις και ενέργειες!!!

Ας σημειωθεί ότι με βάση δημόσιες καταγγελίες πρώην στελέχους της Αλβανικής Μυστικής Υπηρεσίας και αναλυτή πλέον σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γενικός Διευθυντής της Αλβανικής Αστυνομίας και ο Προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Άρντι Βελί και Γκλεντίς Νάνο) έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία και σύμφωνα με τον ίδιο έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις κατά της Κουρδικής Μειονότητας στην Ανατολική Τουρκία. Τούτο σύμφωνα με τον Καστριότ Μυφτάρ που αναφέρει τα συγκεκριμένα αντανακλά στην αντίληψη τους για τις μειονότητες στη χώρα.

Επί το πλείστον σε δύο πρόσφατες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα με αφορμή τη δολοφονία του 25χρόνου στα Τίρανα από αστυνομική περίπολο αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση Κατσίφα επισημαίνοντας και πάλι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις υπερέβησαν το νόμο και τον εκτέλεσαν άδικα. Θα μπορούσε επεσήμανε πριν φτάσουν εκεί να γίνουν χειρισμοί μέσω ηλικιωμένων που θα τον καλούσαν να παραδοθεί ή συγγενικών προσώπων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon