Εορτασμός των Θεοφανείων

Δημοσιεύθηκε: 06/01/2021 13:44 Τελευταία Ενημέρωση: 07/01/2021 09:37 Από: Tachydromos

Σε όλη το χώρο με οργανωμένη παρουσία των ενοριών και κοινοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία γιορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια. Με σεβασμό βέβαια στα ειδικά μέτρα προφύλαξης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό των λοιμώξεων απ’ τον covid-19.

Εν τούτοις για άλλη μια χρονιά αυτή η γιορτή υπήρξε ευκαιρία για τους πιστούς όπως μετάσχουν στις λατρευτικές συνάξεις ειδικά στις έδρες των επισκοπών όπως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων, τις Μητροπόλεις Αργυροκάστρου, Βερατίου, Κορυτσάς, Ελμπασάν και Φίερι. Αλλά και σε δεκάδες ενορίες όπου υπήρξε δυνατότητα να λειτουργήσουν ιερείς.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε ο Μεγάλος Αγιασμό ώστε οι πιστοί να πάρουν στα σπίτια τους.

Ειδικά στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου ο Μεγάλος Αγιασμός έγινε εκτός απ’ το Καθεδρικό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημήτριος, και στους Αγίους Σαράντα, τη Χιμάρα, την Πρεμετή κ.α. Επί το πλείστον δε με ειδικό πρόγραμμα που οργάνωσε ο Μητροπολίτης ιερείς από χθες κιόλας Παραμονή των Φώτων τέλεσαν τον Μεγάλο Αγιασμό και σε πολλές άλλες μεγάλες ενορίες των περιοχών της συγκεκριμένης Μητροπόλεως.

Η κατάδυση ωστόσο του Τιμίου Σταυρού σε ανοιχτά νερά θαλασσών ή λιμνών ή ποταμών δεν έγινε φέτος ώστε να αποφευχθεί η συρροή μεγάλου αριθμού πολιτών που αποτελεί κίνδυνο για τη διάδοση της νόσου του κορονοϊού.

Εξαίρεση ωστόσο στην πόλη του Βερατίου όπου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα έγινε η κατάδυση του Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων του ποταμού του Οσούμ που διαπερνά την πόλη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon