Παγιδεύουν (;) την Ελλάδα Τσαβούσογλου και Ράμα;

Δημοσιεύθηκε: 11/01/2021 15:14 Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2021 09:19 Από: Tachydromos

Η είδηση ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απηύθηνε σήμερα πρόσκληση για συνάντηση διερευνητικών συνομιλιών προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κάνει το γύρο όχι μόνο στα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στα Αλβανικά.

Πλην όμως με πηγή την Anadolu Agency το περιεχόμενο των δηλώσεων Τσαβούσογλου είναι αρκετά διαφοροποιημένο και μάλλον δυσανάγνωστο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά φέρεται να υπάρχει παρασκήνιο εμπλοκής του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην υπόθεση.

Ο κ. Τσαβούσογλου επιβεβαιώνει με τα λεγόμενα του ότι ο Ράμα είναι κομιστής πρόσκλησης προς την Ελληνική Κυβέρνηση για συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας στα Τίρανα.

Εάν δεν είναι τούρκικες πονηριές στις οποίες είναι τόσο συνηθισμένοι τότε πρόκειται για περίεργο παρασκήνιο. Το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει επισήμως δια του Εκπροσώπου Τύπου ότι δεν έχει λάβει κάποια πρόσκληση από Τουρκία για γύρο διερευνητικών επαφών. Υπάρχει βέβαια σκόπιμη σύγχυση στα όσα λέει ο Τσαβούσογλου: απ’ τη μια καλεί τον Έλληνα ΥπΕξ κ. Δένδια για συνάντηση και απ’ την άλλη λέει ότι μετά την πρώτη αυτή συνάντηση μπορεί να υπάρξει και συνάντηση στα Τίρανα με βάση την πρωτοβουλία Ράμα να φιλοξενήσει στην αλβανική πρωτεύουσα επίσημη συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας.

Λίγο ο τρόπος των δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και λίγο η μετάφραση επιφέρουν μια δυσκολία ερμηνείας και ανάγνωσης πλην όμως επιβεβαιώνουν ότι ο Ράμα πήγε στην Αθήνα μετά την Άγκυρα μεταφέροντας κάποιο μήνυμα.

Περισσότερα θα προκύψουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη όμως μένει η αίσθηση ότι απ’ την Τουρκία υπάρχει προθυμία συναντήσεων και η Αθήνα την απορρίπτει. Ο Ράμα προφανώς με τη σιωπή του ή ακόμη χειρότερα ίσως με τις γνωστές διφορούμενες δηλώσεις του χωρίς να αρνηθεί ξεκάθαρα ότι ήταν ο ταχυδρόμος της πρόσκλησης πρόκειται να συνεισφέρει στην παρεξήγηση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon