Αποδήμησε ο Σωκράτης Παπαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε: 01/02/2021 14:42 Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2021 14:42 Από: Tachydromos

Έφυγε σήμερα για την Ουράνια Βασιλεία ο γνωστός καθηγητής μαθηματικών και αθλητικογράφος Σωκράτης Παπαδόπουλος. Ο συγχωρεμένος Σωκράτης αποτελούσε πρότυπο διανοουμένου στην κοινωνία του Αργυροκάστρου και άφησε το δικό του ίχνος στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, στην εξέλιξη διαφόρων αθλημάτων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, στη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό.

Βαθιά διαβασμένος και προικισμένος με το χάρισμα της σοφίας έχαιρε το σεβασμό των πολιτών του Αργυροκάστρου και της Δρόπολης.

Τέκνο της Δούβιανης, γεννημένος ωστόσο στο Αργυρόκαστρο όπου ο πατέρας του λειτουργούσε φαρμακείο μέχρι την κρατική δήμευση, ο Σωκράτης σπούδασε Μαθηματικά και δίδαξε σε λύκεια της πόλης καθώς και εργάστηκε στην Τοπική Επιθεώρηση Παιδείας.

Σπουδαία είναι η συμβολή του Σωκράτη Παπαδόπουλου στην Οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» της οποίας υπήρξε μέλος απ’ τις πρώτες ώρες ίδρυσης καθώς και στέλεχος των δομών της στο Παράρτημα Αργυροκάστρου. Ιδιαίτερα συνέβαλε διατηρώντας δική του στήλη στο έντυπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ «Η Φωνή της Ομόνοιας» ενώ αθλητικά ρεπορτάζ και ειδήσεις δημοσίευε και άλλα έντυπα στην Ελληνική στην περιοχή του Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα.

Με τα καλύτερα λόγια γράφουν σήμερα με την ευκαιρία της εκδημίας του τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς και δημόσια και πολιτικά πρόσωπα του Αργυροκάστρου. Ας είναι Αιωνία η Μνήμη του και καλό Παράδεισο!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon