Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα στην ΚΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 04/02/2021 11:31 Τελευταία Ενημέρωση: 04/02/2021 11:31 Από: Tachydromos

Την Τρίτη, 2 Φλεβάρη, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα κα. Σοφία Φιλιππίδου, επισκέφθηκε την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας. Συναντήθηκε και συζήτησε σε ότι αφορά την επικείμενη εκλογική διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών – 25 Απριλίου, με τον Κρατικό Επίτροπο Εκλογών κ. Ιλιριάν Τσελιμπάσι.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΕ η κα. Φιλιππίδου ενημερώθηκε για ευαίσθητες πτυχές της προετοιμασίας των εκλογών όπως η χρήση της τεχνολογίας στη διαδικασία, η ψήφος των πολιτών της Αλβανίας που ζουν στο εξωτερικό, ο περιορισμός χρησιμοποίησης των κρατικών πόρων στην υπηρεσία των κυβερνητικών πολιτικών δυνάμεων για εκλογικά οφέλη κ.α.

Η ΚΕΕ έχει κομβικό ρόλο στην διοργάνωση των Εκλογών που απ’ τη σειρά τους και τον τρόπο που θα διεξαχθούν αποτελούν κριτήριο για την επίσπευση της σύγκλισης της διακυβερνητικής διάσκεψης ΕΕ – Αλβανίας. Η ποιότητα των εκλογών και η μη αμφισβήτηση απ’ τα κόμματα, αποτελούν όρο – προϋπόθεση για την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο αιτήματα της αντιπολίτευσης τόσο για τη χρησιμοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ταυτοποίηση των ψηφοφόρων όσο και την ηλεκτρονική ψήφου ενώ έχουν εγκολπωθείς στην εκλογική νομοθεσία φαίνεται ότι ούτε αυτή τη φορά θα εφαρμοστούν. Ήδη έχει περιοριστεί λόγω κόστους και έλλειψης χρόνου στην πιλοτική δοκιμή μόνο σε μια περιφέρεια.

Συναίνεση δεν υπάρχει στην ΚΕΕ και σε ότι αφορά την συμμετοχή στις εκλογές των πολιτών της χώρας απ’ το εξωτερικό.

Την Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα στην επίσκεψη της στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή συνόδευε η Σύμβουλος Α της Πρεσβείας κα. Βάλια Πενταρβάνη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon