Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Να αντιμετωπίζουμε τις διώξεις με χαρά»

Δημοσιεύθηκε: 23/02/2021 12:53 Τελευταία Ενημέρωση: 23/02/2021 12:53 Από: Tachydromos

Στο αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου αναφέρθηκε στο σύντομο κήρυγμά του από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, όπου και ιερούργησε χθες, 21 Φεβρουαρίου.

«Θα ήθελα απλώς να υπενθυμίσω μια φράση του αποστόλου που είναι πολύ σημαντική για όλους μας. «Πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται». Αυτό δεν ίσχυε μόνο στις πρώτες φάσεις της ιστορίας του χριστιανισμού. Συνεχίζει να έχει ισχύ σε όλες τις εποχές. Πονηροί άνθρωποι και γόητες υπάρχουν πάντοτε», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση υπογράμμισε πως «στην εποχή μας πολλοί μπορεί να ζουν κανονικώς και να καυχόνται φαρισαϊκώς. Πολλοί με υπερηφάνεια λένε πως εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς που είναι ευσεβείς, που πηγαίνουν στην εκκλησία» και κάλεσε τους πιστούς να συμφιλιωθούν με τα λόγια του αποστόλου Παύλου. Σας παρακαλώ να συμφιλιωθούμε με αυτή τη μεγάλη αλήθεια. Που σημαίνει σε μια κοινωνία σαν τη δική μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Μην απορούμε για τις διάφορες διώξεις που παρακολουθούμε. Ας συμφιλιωθούμε με αυτή τη βεβαιότητα και την αλήθεια. «Πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται». Αυτό μας δίνει μια άλλη άνεση και ελευθερία. Αν θέλετε μας καλλιεργεί λίγο πιο βαθιά την ταπεινοφροσύνη και την πίστη μας, για να μας φτάνει μόνο ο Θεός», είπε.

«Όχι λοιπόν ανησυχίες και ταραχές αλλά ειρήνη και χαρά όταν αντιμετωπίζουμε δοκιμασίες και ποικίλες διώξεις», κατέληξε.

www.orthodoxianewsagency.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon