Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Αλβανία: Τρεις πολιτικοί έχουν κηρυχθεί «non grata» από τις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: 10/03/2021 22:31 Τελευταία Ενημέρωση: 10/03/2021 22:31 Από: Tachydromos

«Ορισμένα κόμματα στην Αλβανία δεν σεβάστηκαν το νόμο για καθαρό ποινικό μητρώο των υποψήφιων βουλευτών», τόνισε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Γιούρι Κιμ.

Η Κιμ πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες στην περιοχή του Ελμπασάν και στη συνέχεια πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Η πρέσβειρα τόνισε έκανε επίσης έκκληση στους ψηφοφόρους, ότι πρέπει να δίνουν βάση στις υποψίες των ΗΠΑ σχετικά με τους υποψηφίους βουλευτές.

«Στο παρελθόν, ο πολιτικός αγώνας στην πόλη του Elbasan ήταν πολύ σημαντικός, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθω εδώ και να δω την κατάσταση αυτοπροσώπως. Για να συναντήσω πολιτικούς ηγέτες, αλλά και να συναντήσω ανθρώπους

Οι ΗΠΑ ήταν πολύ ξεκάθαρες για την προσδοκία μας για καθαρούς υποψηφίους. Είναι σημαντικό οι πολιτικοί ηγέτες να αναλάβουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι οι κατάλογοι τους συμμορφώνονται με τον αλβανικό νόμο, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ΗΠΑ.

Κάποιοι μπορεί να πουν, «αυτό το άτομο έχει καθοριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν έχει καταδικαστεί». Νομίζω ότι άνθρωποι με απλή λογική θα καταλάβαιναν ότι αυτό είναι ένα γεγονός που δείχνει αθωότητα, αλλά δεν είναι έτσι, λόγω των κενών στον αλβανικό νόμο και την ανάγκη για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

Επίσης, δεν έχει σημασία αν οι ΗΠΑ αρέσουν σε κάποιον ή όχι, έχει να κάνει με τους προσδιορισμούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με βάση την έρευνα για το αν ένα άτομο αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.

«Ήρθε η ώρα οι Αλβανοί ψηφοφόροι να κρίνουν εάν αυτό αποτελεί απειλή και για αυτούς», δήλωσε η πρέσβειρα Γιούρι Κιμ.

Η ίδια τόνισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εντοπίσει τρεις πολιτικούς στην Αλβανία και τους οποίους χαρακτηρίζει ως «Persona non grata» στις ΗΠΑ, αλλά προτίμησε να μην τους αναφέρει ονομαστικά, όπως έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Top Channel

echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon