Θερμαίνεται το προεκλογικό κλίμα

Δημοσιεύθηκε: 12/03/2021 14:37 Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2021 21:51 Από: Tachydromos

- απόπειρα κατά Εισαγγελέα στα Τίρανα

- φυσική σύγκρουση Προέδρου της Δημοκρατίας με Δημοτική Αστυνομία

Πριν την κατά το νόμο επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Απρίλη τρέχοντος το πολιτικό κλίμα θερμαίνεται δείχνοντας ξεκάθαρα τα συμπτώματα ότι δεν θα είναι αλλιώτικες των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα.

Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας Τιράνων όπως εκτελέσει ένταλμα έξωσης μικρού πολιτικού σχήματος της αντιπολίτευσης από τα γραφεία του που αποτελούν δημόσιο κτίριο, παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα. Μπροστά του εκτυλίχτηκαν σκηνές βιαίας σύγκρουσης των ανδρών του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Κόμματος «Δημοκρατική Πνοή» το οποίο είχε ιδρύσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι, ενώ προσφάτως εισχώρησε στη συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το Δήμο συμμορία ενώ προειδοποίησε την αστυνομία ότι θα βρεθεί καταπονημένη κάτω απ’ τις αρβύλες του λαού όπως οι αστυνομικοί του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Τον δε Δήμαρχο της πρωτεύουσας Εριόν Βελίαϊ κάλεσε να πάψει να υπακούει στις εντολές του τρελού όπως χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Στις δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι σκηνοθετείται πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας καλώντας την αντιπολίτευση να αφυπνιστεί και προασπιστεί τους κανόνες έντιμης εκλογικής αναμέτρησης και τις αρχές της δημοκρατίας.

Ωστόσο χθες το βράδυ σε υπόγειο πάρκιγκ πολυκαταστήματος σε εμπορική περιοχή των Τιράνων σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο Εισαγγελέα που οργανικά ανήκει στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου ενώ έχει αποσπαστεί στο Γενικό Εισαγγελικό Συμβούλιο. Η σύζυγος του είναι δικαστικός λειτουργός επίσης και υπηρετεί ως Δικαστής στο Διοικητικό Δικαστήριο Τιράνων. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί λίγη ώρα νωρίτερα και πρόκειται για αυτοσχέδια νάρκη.

Το Γενικό Εισαγγελικό Συμβούλιο προέβη σήμερα σε δήλωση συμπαράστασης ενώ χαρακτήρισε την απόπειρα κατά του μέλους του ως τρομοκρατική ενέργεια με στόχο να απειλήσει την ομαλή λειτουργία των αρχών δίωξης. Ο 50χρόνος εισαγγελέας απέστειλε σχετική επιστολή ζητώντας ειδική προστασία του ιδίου και της οικογένειας του καθώς αισθάνεται εκτεθειμένος στην ακεραιότητα και της ζωής του καθώς και της οικογενείας του.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon