Μάθιου Πάλμερ: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν πολλή ενέργεια και πολιτικό κεφάλαιο στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 16/03/2021 07:28 Τελευταία Ενημέρωση: 16/03/2021 07:28 Από: Tachydromos

Μάθιου Πάλμερ, αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επενδύουν πολλή ενέργεια και πολιτικό κεφάλαιο στην Αλβανία.

Ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διεξαχθούν οι εκλογές του Απριλίου στην Αλβανία σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας στις 15 Μαρτίου 1991 σημείωσε «εκτιμούμε βαθιά τη συνεργασία που έχουμε με την Αλβανία. Η Αλβανία είναι μια χώρα που συμβάλλει όχι μόνο στην περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, αλλά και στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Ήταν ένας εξαιρετικός εταίρος για μας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Είναι μια σχέση που εκτιμούμε, πιστεύουμε ότι έχει πολλές αναπτυσσόμενες δυνατότητες και όπου προβλέπω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επενδύουν πολλή ενέργεια και πολιτικό κεφάλαιο.»

Αναφέρθηκε επίσης στην εσωτερική κατάσταση της χώρας τονίζοντας «νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί η πρόοδος που έχει γίνει. Έχουμε τώρα απαρτία για το Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία έχει συσταθεί. Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει υποθέσεις, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται υποθέσεις καθυστέρησης, η διαδικασία επαλήθευσης λειτουργεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τους Αλβανούς εταίρους μας για να διασφαλίσουν ότι η δικαστική μεταρρύθμιση δεν θα χάσει τη δύναμή της και ότι η πρόοδος που σημειώνεται συνεχίζεται, ότι η τρέχουσα τάση συνεχίζεται. Πιστεύουμε ότι το κράτος δικαίου είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την ευημερία.»

https://www.viadiplomacy.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon