Ο μη ανεκτικός κ. Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 17/03/2021 09:28 Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2021 08:48 Από: Tachydromos

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που επισημαίνουν σε ότι αφορά στο χαρακτήρα και τον τρόπο του πολιτεύεσαι του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα είναι η βίαια ρητορική, η αμετροεπή συμπεριφορά και κυρίως η αλαζονεία. Έχουν σχέση όλα αυτά με την παιδεία και το υποσυνείδητο του. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά τον περιγράφουν για δειλό πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα επιθετικό και οξύ. Η περιορισμένη εγκυκλοπαιδική παιδεία του επίσης περιορίζει την αντίληψη για το δημοκρατικό παιχνίδι, τους θεσμούς, το κράτος δικαίου κ.α. Επί το πλείστον δε ότι η νιότη του πέρασε σε περιβάλλοντα που αποτελούσαν την πεμπτουσία του απολυταρχικού καθεστώτος επίσης τον καθιστούν ευάλωτο σε θέματα που αφορούν την ανοχή, τον κοσμοπολιτισμό, την ένταξη κ.α.

Φαίνονται αντιφατικά τα πιο πάνω και αντίθετα με όσα έχουν πληθωρικά γραφτεί για τον ίδιο και με καταχωρήσεις στον ξένο τύπο. Η πραγματικότητα όμως απέχει όσο η ανατολή απ’ τη δύση.

Χωρίς να χρειαστεί να επεκταθεί κανείς σε πολλά θα αρκούσε η ανάλυση της στάσης του έναντι της Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, της ηγεσίας του και των μελών που το ακολουθούν. Μόνο που στην προκειμένη ο ίδιος έχει απολέσει και την λογική που επιβάλουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και η προστασία που της παρέχουν οι σχετικές συμβάσεις. Από το 2015 ήδη που το ΚΕΑΔ με βάση και τα συμπεράσματα της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε να καταγγείλει την μεταρρύθμιση που αφορούσε στην διοικητική διαίρεση και την τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκινάει και η ρητορική βία και η προσπάθεια υπονόμευσης του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους κόλπους του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Οι τρόποι παραπέμπουν ξεκάθαρα σε καθεστωτικές μεθόδους δοκιμασμένες μάλιστα επί την πολυετή διακυβέρνηση της Αλβανίας απ’ τους κομουνιστές. Δελεασμός των μελών της ΕΕΜ (πολλοί έτοιμοι αναλαμβάνουν ρόλους και θέσεις στο μηχανισμό του ΣΚ και του κ. Ράμα παρόλο που είναι εξόφθαλμα εις βάρος της κοινότητας μας), ενίσχυση του άλλου πολιτικού σχηματισμού ( εν προκειμένου ο λόγος για το MEGA) καταστολή με όποιο τρόπο της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όλα αυτά ταυτόχρονα με την υλοποίηση βαθύτερων στόχων χειραγώγησης και καθυπόταξης του Ελληνισμού.

Η προεκλογική του 2017 θα παραμείνει παράδειγμα προς αποφυγή για τη ρητορική μίσους, την αιχμηρή προπαγάνδα από πλευράς του κ. Ράμα εις βάρος του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Βαγγέλη Ντούλε.

Άγνωστο εάν και τι του απέδωσε τότε.

Βέβαιο είναι ότι το επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο και φέτος σε ότι αφορά στις εκλογές του Απρίλη 2021. Εάν παρακολουθήσει κανείς τους μονόλογους του κ. Ράμα αδυνατεί να καταλάβει εάν ο αντίπαλος του είναι το Δημοκρατικό Κόμμα και ο κ. Λιουλζίμ Μπάσα ή το ΚΕΑΔ, ο κ. Βαγγέλης Ντούλες και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Προφανώς ούτε η πολιτική επικοινωνία του κ. Ράμα απασχολεί το παρόν άλλο τόσο λιγότερο γνώσεις ψυχιατρικής ώστε να ερμηνευτεί το πρόβλημα δυστροπίας του.

Εκείνο που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι οι συνέπειες που προκαλεί ο δημόσιος λόγος και οι πράξεις του. Πρόκειται για το λόγο του Πρωθυπουργού και όχι απλά του κ. Έντι Ράμα. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνος καθότι αγγίζει το ευαίσθητο πεδίο της ανεκτικότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ασφάλειας για τα μέλη της ΕΕΜ και τη συνοχή της ίδιας της αλβανικής κοινωνίας.

Εξ άλλου αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν τις μειονότητες και τα μέλη τους. Κατά πρώτο αποδεικνύουν τον πολιτισμό της πλειοψηφίας και την υπευθυνότητα της πολιτείας.

Ο λόγος εάν όχι και οι άμεσες κατευθύνσεις καθοδήγησης του κ. Ράμα επιφέρουν την ενθάρρυνση ακραίων εθνικιστών και ανθελληνικών κύκλων που αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά ακόμη πιο αφοσιωμένοι στον αρχηγό το βρώμικο ρόλο.

Ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι. Ωστόσο όμως έχουν και καλό συνήγορο. Ενδεικτικά αναφέρουμε συγκεκριμένο λογαριασμό στο facebook που καλεί να μην ψηφιστεί ο Βαγγέλης Ντούλες ως δήθεν ακραίος έλληνας εθνικιστής. Δεν είναι η μόνη οργανωμένη δυστυχώς.

Μόνο που έχουν όλες τους την ίδια λογική με αυτή του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon