Προεκλογικά παιχνίδια με το περιουσιακό καταγγέλλει η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας

Δημοσιεύθηκε: 29/03/2021 22:08 Τελευταία Ενημέρωση: 29/03/2021 22:07 Από: Tachydromos

Δελτίο τύπου

Στις 27 Μαρτίου 2021 από τα γραφεία του Υποθηκοφυλακείου Αυλώνος, ο διευθυντής της υπηρεσίας του κτηματολογίου – Αρταν Λάμε- έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο Χιμάρας, κύριο Γεώργιο Γκόρο, συνέχισε να κοροϊδεύει και να εμπαίζει την κοινή γνώμη σχετικά με την εγγραφή περιουσιών των κατοίκων του χωριού Γκιλεκάτες (Δρυμάδες) στο υποθηκοφυλακείο.

Ο κύριος Λάμε δήλωσε ότι τέλειωσε η εγγραφή σε ολόκληρο το χωριό Γκιλεκάτες, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Όπως φαίνεται από το χάρτη που ο ίδιος πρόβαλε, τα οικόπεδα στα οποία θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας αποτελούν κάτι λιγότερο από το 1/10 της συνολικής περιουσίας που έχει αυτό το χωριό και στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πουληθεί σε έναν εργολάβο που μόλις προχθές έλαβε άδεια οικοδομής.

Ο εμπαιγμός αυτός ευτυχώς δεν έχει αποτέλεσμα στους ντόπιους κατοίκους διότι ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος να εγγραφεί η περιουσία τους στο υποθηκοφυλάκειο μπορεί να συμβεί μόνο σε δυο περιπτώσεις: είτε να έχουν πληρώσει μαύρα (λάδωμα) τη μισή αξία του ακινήτου, είτε να έχουν πουλήσει σε κάποιον «μεγαλοεπενδυτή» φίλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Εντι Ραμα.

Οι ανακοινώσεις αυτές είναι πέρα για πέρα αναληθείς, έχουν καθαρά προπαγανδιστικό στόχο ενόψει των εκλογών της 25ης Απριλίου και πέραν της προσβολής της νοημοσύνης των νόμιμων κατοίκων και ιδιοκτητών, είναι αντίθετες στο πνεύμα και το νόημα του εκλογικού νόμου, κάτι για το οποίο καλούμε την κεντρική εφορευτική επιτροπή να λάβει θέση. Αν οι δηλώσεις αυτές είχαν και ελάχιστα ψήγματα αλήθειας, δεν θα πραγματοποιούνταν στα γραφεία του αμαρτωλού υποθηκοφυλακείου Αυλώνος, αλλά θα πηγαίναν στο χωριό να αντιμετωπίσουν κατάματα και να δεχθούν «την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες» των πολίτων του χωριού Γκιλεκάτες.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ελπίζουμε ότι και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση και η συγκεκριμένη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν θέλουν να δώσουν τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, αλλά κάνουν ότι μπορούν ώστε αυτές να αλλάξουν «χέρια».

Το δίδυμο (Γκόρος – Λάμε) που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την υφαρπαγή των περιουσίων των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων του δήμου Χιμάρας, σήμερα έριξε την αυλαία του παίζοντας μια κακόγουστη και ανούσια παράσταση πριν ο χιμαριωτικος λαός τους στείλει με την ψήφο του στα αζήτητα της ιστορίας.

Είναι απαραίτητο μεσούσης της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν ξεκάθαρα με ποιον τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιλύσουν το βασικό και μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κάτοικους της περιοχής ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής.

Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στη μοναδική λύση αποδεκτή για εμάς να επιστραφεί η περιουσία που εκλάπη από το κομμουνιστικό καθεστώς σε αυτούς που ανήκε και τους κληρονόμους τους. Κάθε άλλη σκέψη και πρόταση είναι εκ του πονηρού.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας - 29/3/2021

himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon