Δυσκολίες στην έγκαιρη παραγωγή των ψηφοδελτίων επισημαίνει η «Φωνή της Αμερικής»

Δημοσιεύθηκε: 05/04/2021 09:46 Τελευταία Ενημέρωση: 05/04/2021 12:46 Από: Tachydromos

Στην κατάληξη της εκδίκασης της υπόθεσης της μορφής και περιεχομένου του Ψηφοδελτίου για τις Βουλευτικής Εκλογές της 25ης Απριλίου, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της εκπομπής της Υπηρεσίας στην Αλβανική της «Φωνής της Αμερικής.

Η εκδίκαση στο Εκλογοδικείου ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το βράδυ. Προσφυγή είχε κάνει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα που δεν συμφωνούσε με την απόφαση του Κρατικού Επιτρόπου Εκλογών (επικεφαλής στην ουσία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής) ο οποίος είχε προτείνει ώστε το Ψηφοδέλτιο να απαριθμεί σύμφωνα με την υποβληθείσα πρόταση των κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, ονομαστικά του υποψηφίους των συνδυασμών. Την πρόταση αυτή είχε απορρίψει και το (διοικητικό) όργανο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής – Επιτροπή Εφέσεων και Ρητρών.

Η απόφαση του Εκλογοδικείου είναι τελεσίδικη και δεν δύναται αμφισβητηθεί δικαστικά ή διοικητικά. Ως εκ τούτου το Ψηφοδέλτιο δεν θα έχει εγγεγραμμένα τα ονόματα των υποψηφίων αλλά τους αριθμούς που αντιστοιχούν σ’ αυτούς σύμφωνα με την κατάσταση που έχουν καταθέσει τα κόμματα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Η εκδίκαση στο Εκλογοδικείο ασκήθηκε με τη διαδικασία του κατεπειγόντως δεδομένου ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια εκτύπωσης και διανομής στα εκλογικά κέντρα των έντυπων ψηφοδελτίων.

Στο σημείο αυτό και με βάση προχθεσινή επιστολή της εταιρίας που έχει συνάψει κατόπιν διαγωνισμού συμφωνία με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή για την εκτύπωση και προμήθεια των ψηφοδελτίων, η «Φωνή της Αμερικής» διαπιστώνει ότι οριακά ίσως γίνει εφικτό να έχουν φτάσει τα ψηφοδέλτια στην ώρα τους. Ίσως μάλιστα αποτελέσουν αφορμή για παράταση της ημερομηνίας των εκλογών.

Η Σλοβένικη CELTIS που έχει την συμβατική υποχρέωση προετοιμασία του υλικού στην επιστολή της αναφέρει ότι χρειάζεται τουλάχιστον είκοσι ημέρες από την οριστική μορφοποίηση του Ψηφοδελτίου. Εκτιμώντας ότι θα πάρει την εντολή στις 12 Απρίλη έως τις 22 που πρέπει να παραδώσει και με τις δυσκολίες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη μεταφορά και τελωνεία λόγω μέτρων για την Πανδημία του Covid-19, οι Σλοβένοι ιθύνοντες προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να μην έχουν φτάσει στα Τίρανα τα απαραίτητα ψηφοδέλτια και λοιπά έντυπα για την διαδικασία ψηφοφορίας…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon