Εκλογές 25ης Απριλίου στην Αλβανία - Πώς θα ψηφίσουμε; Πότε το ψηφοδέλτιο θα θεωρείται έγκυρο και πότε άκυρο;

Δημοσιεύθηκε: 06/04/2021 13:06 Τελευταία Ενημέρωση: 08/04/2021 09:08 Από: Tachydromos

Πώς θα ψηφίσουμε; Πότε το ψηφοδέλτιο θα θεωρείται έγκυρο και πότε άκυρο;

Μετά την οριστικοποίηση της μορφής του ψηφοδελτίου από το Εκλογοδικείο, ο Κρατικός Επίτροπος για τιε επικείμενες εκλογές της 25ης Απριλίου, Ιλιριάν Τσελιμπάσι, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και πότε το ψηφοδέλτιο θα θεωρείται έγκυρο και πότε άκυρο.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσελιμπάσι, ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει το πολιτικό κόμμα ή τη συμμαχία και μόνον έναν από τους υποψηφίους του κόμματος ή του συνασπισμού, δεν μπορεί να ψηφίσει δύο. Άρα, να ψηφίσει το κόμμα ή τη συμμαχία και τον υποψήφιο του εν λόγω κόμματος ή συμμαχίας. Δεν μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα είτε μια συμμαχία και τον υποψήφιο άλλου κόμματος είτε συμμαχίας. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή θα είναι εντός του κόμματός. Εσύ ψηφίζεις το κόμμα, τη συμμαχία και αν επιθυμείς έναν υποψήφιο αυτού του κόμματος ή συμμαχίας. Ο ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει μόνο το κόμμα είτε τη συμμαχία, εάν δεν προτιμά να ψηφίσει κάποιον υποψήφιο. Άρα, στην περίπτωση που ψηφίσει μόνο το κόμμα είτε τη συμμαχία, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο. Το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και στην περίπτωση που εσύ ψηφίζεις μόνο έναν υποψήφιο, μολονότι δεν έχεις ψηφίσει το κόμμα είτε τη συμμαχία. Άρα, και όταν εσύ ψηφίσεις τον υποψήφιο και δεν επιθυμείς να ψηφίσεις το κόμμα, η ψήφος είναι έγκυρη. Μετριέται ως ψήφος για τον υποψήφιο, αλλά και ως ψήφος για το κόμμα ή τη συμμαχία όπου ανήκει αυτός ο υποψήφιος. Δεν μπορεί να επιλέξεις δύο υποψηφίους είτε δύο κόμματα είτε δύο συμμαχίες. Δεν μπορείς επίσης να ψηφίσεις διαφορετικό κόμμα ή συμμαχία και διαφορετικό υποψήφιο. Επίσης, αν ψηφίσεις δύο υποψηφίους από τοπ ίδιο κόμμα ή συμμαχία, το ψηφοδέλτιο θα είναι άκυρο για τους υποψηφίους, αλλά έγκυρο για το κόμμα.

Ο Κρατικός Επίτροπος διευκρίνισε ότι σε κάθε εκλογικό κέντρο θα αναρτηθούν μεγάλα πόστερ με τον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε υποψήφιο. Επίσης στο μυστικό θάλαμο θα υπάρχουν φυλλάδια, με τα ονόματα και τον αριθμό των υποψηφίων ώστε ο ψηφοφόρος να προσανατολιστεί πιο εύκολα .

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon