Λόγω μέτρων για Πανδημία – Μπλόκο σε ελεύσεις από Ελλάδα για Εκλογές ή Πάσχα

Δημοσιεύθηκε: 19/04/2021 14:53 Τελευταία Ενημέρωση: 19/04/2021 15:43 Από: Tachydromos

Αναμενώμενη θα έπρεπε να θεωρηθεί η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Διαχείριση της Πανδημίας Covid-19 της Αλβανίας. Τούτο διότι το Σάββατο προηγήθηκε ως συνήθως ρεπορτάζ απ’ την Κακκαβιά του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού Top Channel που υπάγεται στον Πρωθυπουργό και αποτελεί το βασικό του εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Το περιεχόμενο του εν λόγω ρεπορτάζ (το Σάββατο ο Ράμα ήταν για προεκλογική ομιλία στο Αργυρόκαστρο) μεταφέρεται αυτούσιο στα σημερινά συμπεράσματα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της και Υφυπουργού Υγείας κα. Ρακατσόλι. Η βεβαρυμμένη επιδημιολογική κατάσταση και αυξημένα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα κρούσματα στο Αργυρόκαστρο ερμηνεύονται με τις ελεύσεις από Ελλάδα καθώς Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία όπως εκτιμούν τα Τίρανα έχουν ανησυχητική αύξηση λοιμώξεων και θανάτων.

Κατόπιν τούτων από αύριο η Αλβανία επιβάλει δεκατετραήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε όσους θα εισέλθουν στη χώρα από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία.

Ας αναφερθεί ότι ήδη τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σκόπιμη ενέργεια των υγειονομικών αρχών καθ υπόδειξη της Κυβέρνησης όπως προκύψουν επιπρόσθετα εμπόδια και δυσκολίες σε πολίτες που θα είχαν την πρόθεση και παρά τις ήδη δύσκολες διαδικασίες διέλευσης των συνόρων να έρθουν για να συμμετέχουν στις εκλογές ή να γιορτάσουν το Πάσχα. Εξ άλλου η κα. Υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε άμεσα στο Πάσχα εκφράζοντας την ανησυχία ότι από ενδεχόμενη αυξημένη έλευση θα προέκυπταν και συνέπειες στη μόλυνση του πληθυσμού.

Η Επιτροπή επί το πλείστον παραδέχθηκε ότι υπάρχει κάμψη στους ρυθμούς εμβολιασμού και τούτο κυρίως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος απ’ τους πολίτες. Το συνέδεσαν με το μήνα του Ραμαζανίου αλλά ωστόσο περισσότερο πρέπει να σχετίζεται με την καλλιέργεια προκαταλήψεων στη χώρα, τις διαδόσεις σχετικά με το κινέζικο εμβόλιο που έφερε από Τουρκία ο Ράμα κλπ.

Τα σημερινά μέτρα αυστηροποίησης των συνθηκών υποχρεωτικής απομόνωσης για όσους έρχονται απ’ την Ελλάδα ιδιαίτερα προσβάλει την Ελληνική κοινότητα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon