Ισλαμική προπαγάνδα

Δημοσιεύθηκε: 05/05/2021 15:04 Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2021 14:29 Από: Tachydromos

Με αφορμή τον μήνα του Ραμαζανίου έχουν τοποθετηθεί στις λεωφόρους και πλατείες του Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα μεγάλες πινακίδες με αποκόμματα απ’ τις Σουρά του ιερού Κορανίου. Πρωτοφανή φαινόμενο που συνδυάζεται βέβαια με τεράστια διάχυση στα μέσα ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα και όπως συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια ακολουθούν και οι «πράξεις φιλανθρωπίας» του Ιδρύματος όπως το ονομάζουν της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Τουρκίας. Πρόκειται για το διαβόητο Dynaiet, που τελεί υπό την άμεση επίβλεψη του Ρετσέπ Ταϊπ Ερντογάν και έχει θεσμική εκπροσώπηση με Επιτετραμμένο Θρησκευτικών Θεμάτων σε όλες τις Πρεσβείες στο εξωτερικό της Τουρκίας.

Στη φετινή δε διαμονή των «δεμάτων αγάπης» για τους αδελφούς μουσουλμάνους της Αλβανίας, του Κοσσόβου και των Σκοπίων οι κατά τόπους πρεσβευτές μετέφεραν τον ειδικό χαιρετισμό του Ερντοάν και της συζύγου του…

Οι πινακίδες ωστόσο που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους χρησιμοποιούν επίσης δημόσια περιουσία όπως στύλοι φωτισμού, κ.α. πράγμα που αποτελεί προνομιακή αν μη τι άλλο διευκόλυνση από τους τοπικούς δήμους.

Επί το πλείστον δε ότι παραβιάζοντας τον κοσμικό επιβεβλημένο χαρακτήρα της πολιτείας και ειδικά του ευαίσθητου τομέα της δικαιοσύνης ανάλογη πινακίδα με σούρα έχει τοποθετηθεί στο δικαστικό μέγαρο. Στοχεύοντας επίσης χώρους μεγάλης προσέλευσης ανθρώπων προκαλεί εντύπωση η πινακίδα έξω από το κέντρο παροχής ψηφιοποιημένων κρατικών υπηρεσιών.

Όλα τούτα δεν θα προκαλούσαν εάν όντως η πολιτεία τηρούσε όσα το σύνταγμα επιβάλει για το σεκουλαριστικό χαρακτήρα των δημοσίων φορέων που είναι προϋπόθεση ώστε να διαιωνίζεται η ειρηνική συνύπαρξη σε μια κοινωνία και χώρα με πολυθρησκευτική σύνθεση. Ωστόσο όμως διώκονται αυτή τη στιγμή μέλη της Ορθοδόξου κοινότητας διότι τοποθέτησαν ένα Σταυρό ή κράτησαν σε στιγμές φωτογράφησης την εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις η τοποθέτηση ενός σταυρού ακόμη και σε ιερούς χώρους αποτελεί αφορμή αιχμηρών σχολιασμών στα ΜΜΕ που στη συνέχεια βάζουν σε κίνηση εισαγγελικές διώξεις και αστυνομικές έρευνες.

Η ισλαμοποίηση του δημοσίου βίου και η καταστολή των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων αποτελούν συστατικά στοιχεία της Σαρίας και συν το χρόνο βρίσκουν έδαφος εφαρμογής και στα Βαλκάνια.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon