Θρησκεία η Ευρώπη για την Αλβανία…

Δημοσιεύθηκε: 12/05/2021 23:46 Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2021 23:46 Από: Tachydromos

Στη διάσκεψη της Φλωρεντίας βρέθηκε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος μίλησε στο Euronews για τη πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε όταν ερωτήθηκε για τυχός καθυστερήσεις και πάλι στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ότι:

«Δεν σχεδιάζουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτό, γιατί για εμάς η Ευρώπη δεν είναι πολιτικός προορισμός ή στόχος.

Η Ευρώπη είναι μια θρησκεία και κανείς δεν μπορεί να προδώσει αυτήν τη θρησκεία στην Αλβανία λόγω του απλού γεγονότος ότι η Ευρώπη είναι μια διαθήκη και είναι, ταυτόχρονα, αυτό που οφείλουμε στα παιδιά μας και γι ‘αυτό θα εργαστούμε σκληρότερα και πιο σκληρά και πιο σκληρά για να κάνουμε την Αλβανία ένα πλήρες λειτουργικό ευρωπαϊκό κράτος. »

Όσο για το πόσο σημαντική είναι η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός είπε:

«Σημαίνει πάντα όσο σήμαινε από την πρώτη μέρα. Οι Αλβανοί δεν κουράζονται ποτέ να παλεύουν για να γίνουν μέρος της Ευρώπης. Φυσικά, οι απογοητεύσεις έχουν υπάρξει και η Ευρώπη δεν ήταν καλή στην τήρηση των υποσχέσεών της.

Έχουμε κάνει την δουλειά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί, όπως είπα, για εμάς η Ευρώπη είναι αυτή που ήταν από την πρώτη μέρα που βγήκαμε από τον κομμουνισμό, και είναι η πρώτη μας φορά στην ιστορία που μπορούμε να επιλέξουμε.

Δεν είχαμε ποτέ την επιλογή, άλλοι αποφάσισαν για εμάς και η θέση μας ήταν σε διαφορετικούς χώρους, αλλά όχι στον χώρο που πάντα θέλαμε που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Για τα ευρύτερα δυτικά βαλκάνια δήλωσε:

«Χωρίς να ενσωματωθούν πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένουν μια γκρίζα ζώνη κάτι που προσφέρει έλξη και επίσης ευκαιρίες σε άλλους παράγοντες, σε τρίτους παράγοντες που δεν έχουν την ίδια καλοήθη στάση και τις ίδιες αξίες και αρχές που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και για την Αλβανία, δεν βλέπω κανένα άμεσο κίνδυνο, επειδή οι Αλβανοί είναι πολύ φανατικοί με τη Δύση και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι άλλες χώρες έχουν λίγο πολύ να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιρροές από άλλους παράγοντες. »

Επιμέλεια μετάφρασης: Μάριος Πολάκης

Πηγή: euronews.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon