Κάλεσμα για περισσότερη τόλμη από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δημοσιεύθηκε: 17/05/2021 08:22 Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2021 15:29 Από: Tachydromos

Στην ανάγκη να γίνουμε πιο τολμηροί στην ζωή μας και μέσα από αυτή να εκφράσουμε την αγάπη μας στον Θεό αναφέρθηκε στο κήρυγμά του από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, χθες, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Αφορμή της ανάλυσης της έννοιας της τόλμης και στο πως αυτή θα πρέπει να εκφράζεται από τον πιστό στάθηκε η ευαγγελική περικοπή και ιδιαίτερα η ενέργεια του Ιωσήφ και των Μυροφόρων.

«Στο σημερινό ευαγγέλιο υπάρχει μια λέξη πολύ κρίσιμη την οποία δεν πρέπει να λησμονούμε. Αναφέρεται στον Ιωσήφ και λέει ακριβώς τολμήσας ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού. Αυτή η σκηνή μας μεταφέρει και πάλι στην οδυνηρή ώρα του Γολογοθά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για έναν που είχε κεντρική θέση μέσα στην κοινωνία των Εβραίων εκείνη την στιγμή να παρουσιαστεί φίλος και μαθητής ενός ανθρώπου που είχε, όπως τον έβλεπαν τότε, καταδικαστεί σε θάνατο. Που η θρησκευτική ηγεσία είχε συγκεντρώσει όλο το μίσος εναντίον του Ο Ιωσήφ τόλμησε», ανέφερε για τον Ιωσήφ και τόνισε πως το ίδιο χαρακτηριστικό ισχύει και για τις Μυροφόρες γυναίκες όταν πήραν την απόφαση για να πάνε στο μνήμα η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ εχθρική και δύσκολη. «Τόλμησαν και το έκαναν», συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος υπογράμμισε πως για πολλά πράγματα συνήθως μιλάμε, για πολλή αγάπη μιλάμε, για πολλή ελπίδα μιλάμε, αλλά λησμονούμε να αναφερόμαστε στην τόλμη που πρέπει να έχουν οι γνήσιοι μαθητές του Χριστού. «Πιστεύω καθώς παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στην ιστορία ότι μια μεγάλη τραγωδία που σχετίζεται με την κοινωνία μας είναι ότι πολύ συχνά οι άνθρωποι του Θεού παρουσιάζονται φοβισμένοι και λίγο δειλοί ενώ άλλοι, άτομα και ομάδες, πονηροί και ιδιοτελείς, δείχνουν μια μεγάλη τόλμη και θάρρος», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως θα χρειαστεί αντίσταση σε αυτό το πράγμα.

«Είναι καιρός οι μαθητές του Χριστού να γίνουν πιο τολμηροί στην εκπλήρωση του καθήκοντος, στην ώρα που υπακούν στο θέλημα του Θεού, στην έκφραση της αγάπης τους για τον Θεό και τους ανθρώπους. Περισσότερη τόλμη στην ζωή μας και η αγάπη και η δύναμη του Θεού θα μας σκεπάζει. Τόλμη, περισσότερη τόλμη στην έκφραση της αγάπης μας για τον Θεό», κατέληξε.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon