Οι Αλβανοί πήραν τα παλιά μονοπάτια για την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 26/05/2021 07:24 Τελευταία Ενημέρωση: 26/05/2021 07:24 Από: Tachydromos

Το κλείσιμο των συνόρων έκανε τους Αλβανούς να γυρίσουν στους ορεινούς δρόμους που χρησιμοποιούσαν πριν από 30 χρόνια για να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Κάτοικοι του συνοριακού δήμου της Κονίσπολης, σύμφωνα με την αλβανική Telegraf, περνούν παράνομα τα σύνορα δύο φορές την ημέρα. Ταξιδεύουν τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά με τα πόδια για να εργαστούν σε ελληνικά χωριά. «Οι ιδιοκτήτες έρχονται και μας παίρνουν απευθείας χωρίς ελέγχους. Κάποιοι επίσης από τα βουνά».

Εκτός, όμως, από τους κατοίκους των νότιων περιοχών, μετανάστες από άλλες περιοχές της χώρας προσπαθούν επίσης να διασχίσουν τα σύνορα.

Οι μεθοριακοί σταθμοί από τους οποίους θα έπρεπε κανονικά να περάσουν έκλεισαν για περισσότερο από ένα χρόνο, τιμωρώντας περισσότερους από 3000 κατοίκους του Δήμου από τους περίπου 13 χιλιάδες κατοίκους που βρίσκουν εργασία πέρα ​​από τα σύνορα.

Ενώ διατηρούσαν τα σύνορα κλειστά για τους Αλβανούς ταξιδιώτες και τουρίστες, η Ελλάδα άνοιξε μόνο τις εισόδους εποχιακών εργαζομένων το Σάββατο, στους οποίους δόθηκε διορία έως τις 31 Μαΐου να διασχίζουν νόμιμα τα σύνορα.

https://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon