Πρώην πρωθυπουργός Αλβανίας: «Τα περί διαφθοράς είναι παραπληροφόρηση του Σόρος»

Δημοσιεύθηκε: 01/06/2021 07:26 Τελευταία Ενημέρωση: 01/06/2021 07:35 Από: Tachydromos

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα επιμένει ότι υπάρχουν «μηδενικά αποδεικτικά στοιχεία» μετά από τους πρόσφατους ισχυρισμούς διαφθοράς εναντίον του από τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, λέγοντας ότι η απόφαση που τον απαγορεύει να εισέλθει στις ΗΠΑ

βασίστηκε σε «παραπληροφόρηση» από τις αρχές και αυτή χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος, όπως γράφει η Gazeta Shqiptare. Στην πρόσφατη εξέλιξη της σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του πρώην υψηλού προφίλ συμμάχου των ΗΠΑ, στις προσπάθειες προώθησης της δημοκρατίας στα Βαλκάνια, ο κ. Μπερίσα υποσχέθηκε σε συνέντευξή του στους The Washington Times ότι θα καταπολεμήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Είπε ότι οι δικηγόροι του ετοιμάζουν αγωγή προσβολής εναντίον του κ. Μπλίνκεν σε ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Φιγούρα στην μετα-κομμουνιστική πολιτική σκηνή της Αλβανίας, ο Μπερίσα αμφισβήτησε ανοιχτά την κυβέρνηση Μπάιντεν να προσκομίσει αποδείξεις εναντίον του, λέγοντας ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα έπρεπε να επικεντρωθούν στους πολιτικούς αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένου του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος είναι πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή η δήλωση εναντίον μου βασίζεται εξ ολοκλήρου σε παραπληροφόρηση που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν από μια διεφθαρμένη διαδικασία πίεσης με συμμετοχή του Έντι Ράμα και του Τζορτζ Σόρος, που είναι στενοί φίλοι», δήλωσε ο Μπερίσα.

«Δεν έχουν στοιχεία. Κανένα. Εάν με ενημερώσουν για κάποιο, θα ήμουν ευγνώμων. Αλλά δεν έχουν συγκεκριμένες αποδείξεις βασισμένες σε γεγονότα, όχι σε χειρισμούς και συκοφαντίες ».

Ο κ. Μπερίσα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ένοχος σε επιστολή προς τον κ. Μπλίνκεν, μίλησε στους The Washington Times περίπου μια εβδομάδα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τον 76χρονο Αλβανό πολιτικό «persona non grata».

Ο Σαλί Μπερίσα ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην μετακομμουνιστική Αλβανία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατόπιν πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013.

https://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon