Maas: Οι διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους

Δημοσιεύθηκε: 08/06/2021 20:08 Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2021 20:08 Από: Tachydromos

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία φιλοξενείται φέτος από τον ιδρύτρια της διαδικασίας, τη Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Heiko Maas ότι δεν πιστεύει ότι οι πρώτες διακυβερνητικές διασκέψεις για την ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της πορτογαλικής προεδρίας της ΕΕ.

Αποκάλεσε τις τρέχουσες προσπάθειες της Πορτογαλίας ως έχουσα την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας στο διμερές σχέδιο ως «καλό θεμέλιο για την επίτευξη του ανοίγματος της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης με αυτές τις δύο χώρες στο πλαίσιο της σλοβενικής Προεδρίας , στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι εάν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τότε δεν έχουμε λόγο να διστάσουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις.

Ο Maas προήδρευσε της εικονικής συνόδου της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου την Τρίτη το πρωί, προετοιμάζοντας έτσι την τελευταία σύνοδο κορυφής αυτού του σχήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά, στις 5 Ιουλίου, υπό την προεδρία της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel.

Εκτός από τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Διαδικασίας του Βερολίνου, καθώς και εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών που προέκυψαν από αυτήν τη διαδικασία.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon