Στο Μεσοπόταμο: πανήγυρη της Ενορίας και του Κολλεγίου

Δημοσιεύθηκε: 29/06/2021 15:56 Τελευταία Ενημέρωση: 30/06/2021 16:47 Από: Tachydromos

Τους Αγίους Αποστόλους Πρωτοκορυφαίους Πέτρο και Παύλο εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας και στον προσφάτως καθαγιασμένο απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, νεόδμητο Ναό αφιερωμένο στη μνήμη τους, στο Μεσοπόταμο, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. κ. Δημήτριος με ιερείς της Μητροπόλεως του.

Πιστοί απ’ το Μεσοπόταμο αλλά και τις γύρω περιοχές δεδομένου ότι είναι μοναδικός ο Ναό αυτός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς επίσης όλο σχεδόν το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του παρακείμενου Κολλεγίου Πνοή Αγάπης, με τήρηση των μέτρων προστασίας απ’ την Πανδημία του Covid-19, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Μαζί με την Ενορία του Μεσοποτάμου που έχει αυτό τον Ιερό Ναό επίκεντρο της λατρευτικής και πνευματικής της ζωής καθώς και τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο προστάτες και οδηγούς, γιορτάζει και το Κολλέγιο δεδομένου ότι απ’ την ίδρυση του είναι αφιερωμένο ακριβώς στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους.

Φέτος εξ άλλου το Κολλέγιο συμπληρώνει 15 χρόνια απ’ την ίδρυση και λειτουργία του αρχικά ως Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια «Αποστόλου Παύλου» και στη συνέχεια με ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου και Γενικού Λυκείου. Το Κολλέγιο καθ όλη αυτή την περίοδο λειτουργίας και δράσης του με την στήριξη και τη συνεχή παρακολούθηση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την Εκκλησία αλλά και ειδικά για την γύρω περιοχή. Δεκάδες νέοι και νέες βοηθηθήκαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να έχουν κοντά στην οικογένεια τους πρωτοπόρα παιδεία, να συμπληρώσουν μαζί με την εγκυκλοπαιδική κατάρτιση και τη δημιουργία του χαρακτήρα τους μέσα από ποικίλες πνευματικές δραστηριότητες, να βελτιώσουν ουσιαστική ή μάθουν εξ αρχής την Ελληνική γλώσσα και άλλες δεξιότητες κ.α.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου επί τη λήξει και του φωτεινού σχολικού έτους συνεχάρη της Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές και μαθήτριες για την πρόοδο, τα αποτελέσματα και κυρίως διότι κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που δημιούργησε η απομόνωση για την Πανδημία.

Μιλώντας εξ άλλου για τη γιορτή της ημέρας, τους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου, ο δεύτερος των οποίων τόσο πολύ συνδέεται με τον τόπο μας, την Εκκλησία, τη διάδοση του Χριστιανισμού και την εγκατάλειψη της ειδωλολατρίας των προγόνων, επανέλαβε τη έκκληση του για ανθρώπους που θα αφιερωθούν στην τάξη του Ορθόδοξου κλήρου. Έρχονται καιροί ιδιαίτερα δύσκολοι, με προκλήσεις που απαιτούν πολύ πιο δυνατή την παρουσία της Εκκλησίας. Παρατήρησε ότι η Εκκλησία είναι δυνατή διότι είναι ο ίδιος ο αναστάς Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, αλλά δυνατή στην υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας, και γι αυτό πρώτα απ’ όλα χρειάζεται πιο πολλούς ιερείς και διακόνους, μοναχούς και μοναχές…

Είναι ώρα να αποταθούμε και στους αδελφούς μας που είναι στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψουν, να έρθουν για να συνδράμουν στην προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η μαρτυρία μας εδώ!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon